Nyheter

Medlemsrabatt på nytt från Nike, Babolat och Prince

 • 31 jan 2013

Nu har de första leveranserna från Nike, Babolat och Prince kommit till Eddie Tennis i Helenelunds Centrum. Som medlem i Sollentuna TK har ni som alltid 10 % rabatt på alla varor i butiken. Inom kort kommer även Djokovics nya racket in. Välkomna :-)

Ström av nya spelare till våra drop-in spel

 • 30 jan 2013

Seniorlivet blir allt intensivare och bättre. Fler och fler hittar till vår drop-in tennis. På vår Fredagstennis kl 12 har vi varit tolv personer på plats samtidigt, vilket betyder att hallen snart inte räcker till :-) och på vår Frukosttennis dyker det upp nya glada spelare hela tiden. Flera aktiviteter och därmed möjligheter att delta är på gång, så håll ögpnen öppna. Vecka 7 går startskottet för nya drop-in upplägget som jag, Valle och Hannes febrilt håller på att jobba fram :-) . Uppdaterad tabell efter morgonens Frukosttennis finns under "Verksamhet" och "Drop-in"

Strömarna på resa

 • 29 jan 2013

I helgen var Johanna Ström i Linköping och spelade hem 10-års-klassen medan storebror Gustaf var i Kazan, Ryssland, för kval till Junior-EM.

Seger och förlust i debuten

 • 29 jan 2013

Nya Juniorserien har startat och Sollentuna TK:s två lag inledde med en seger och en förlust.

Sportlovsläger vecka 9!

 • 28 jan 2013

Kom och vässa formen på vårt sportlovsläger vecka 9!

Finalplatser och höstens lagkompis

 • 19 jan 2013

De senaste veckornas händelser inkluderar ett antal finalplatser för STK:are och att Emmy Lindberg röstats fram till "Höstens Lagkompis" av sina klubbkamrater.

Frukosttennis och Australian Open sida vid sida

 • 16 jan 2013

Helena Nilsson jagar plats i seniorträningen och gjorde bra ifrån sig imorse. Hon sa att vår Valle letar febrilt efter en tid åt henne, så det gällde att ta poäng. Appropå seniordeltagare, slog Robert Ström till direkt vid sammanräkningen och betalade även för Helena Moström och inkluderade även hennes poäng till sina, när jag sa att poängen räknas efter betalning :-) Härligt med så många på plats trots stark konkurrens från Australian Open. Det gick i alla fall precis att se klart David Ferrer innan jag åkte till bageriet för att inhandla nybakat frukostbröd.

En match till när det är som roligast med tennis :-)

 • 14 jan 2013

Varför sluta när man har som roligast. På vår Fredagstennis kl 12 i Edsbergshallen är Katarina och Sharam på bilden inne på sin åttonde supertiebreakmatch. Det är härligt att se att Fredagstennisen börjar etablera sig. Sju stycken på plats igen och vi spelade både singel och dubbel. Extra roligt för mig när jag blir spelare nummer 8 och får vara med själv och spela ;-)

Gäller inte trepoängsregeln?

 • 9 jan 2013

Ture Sundqvist var säker på att han hade spelat hem sju säkra pinnar imorse. Han blev lite förvånad när det visade sig att en sådan självklarhet, som trepoängsregeln för vinst inte gäller i Frukosttennisen. Omgångens vinnare blev Johan Magnusson och Joachim Johansson på åtta poäng vardera. Johan spelade mycket i klubben på 80- och 90-talet. Härligt när våra spelare hittar tillbaka till tennisen igen. Det är i drop-in tennisen vi ska fånga in våra tidigare juniorer samt naturligtvis även från vår seniorverksamhet(VUX) och "våra tennisföräldrar" och skapa ett tennisliv :-)

Årets drop-in startar denna vecka i Edsbergshallen

 • 8 jan 2013

Det blir start för drop-in tennis denna vecka. Vad kul det blir för det är flera tennissugna som har ringt och frågat. 37 st olika Frukostspelare(13 gånger) och 12 st olika på Fredagstennis(fyra gånger) deltog i höstas. Nu kör vi! Jag är så laddad :-) FRUKOSTTENNIS PÅ ONSDAGAR KL 7 och FREDAGSTENNIS PÅ FREDAGAR KL 12 och håll ögonen öppna för ytterligare drop-in aktiviteter framöver. Mycket på gång nu :-) //Välkomna Eddie

Gustaf Ström spelade hem SALK OPEN

 • 6 jan 2013

image: Gustaf Ström spelade hem SALK OPEN

STK:s Gustaf Ström stod för en mycket imponerande insats när han vann världens största juniorturnering SALK OPEN. Gustaf tappade bara ett set genom hela turneringen i 12-års-klassen och som grädde på moset segrade han även i dubbelklassen.

Finaldagen - liverapportering direkt från Rackethallen

 • 6 jan 2013

Liverapportering och matchanalyser avslutade från matcherna. Klart att Lina Hallgren och Erik Artursson är bäst i Sollentuna efter segrar mot Jeanette Jönsson Hedlund respektive Henrik Åberg. På bilden Lina Hallgren och Rosan Tekin, vinnare av Mixeddubbel. Mästerskapen har arrangerats på förträffligt sätt av Sollentuna TK och Edsvikens TK. Mästerskapen var de bästa hittills som de brukar säga i tacktalen efter varje OS ;-)

Finaldag med analyser runt matcherna

 • 5 jan 2013

På söndag från kl 10 smäller det och det ska en gång avgöras vem som är bäst i Sollentuna i respektive klasser. Både i Damsingel A kl 13 och Herrsingel A kl 14.30 väntar drömfinaler mellan de klart två bästa spelarna, men även i de andra klasserna är det täta och spännande matcher att vänta. Kom i god tid om ni vill ha bra platser eller ring Matthias och reservera plats om ni blir sena till fågelholken ;-)

Festligt och glatt i Rackethallen när Tina ordnar fest

 • 4 jan 2013

Det blev en härlig fest med italiensk buffè med kallskuret fixat av Christina "Tina" Otterstam. Upplägget blev mycket lyckat och uppskattat bland alla festdeltagarna. På bilden njuter Robert Larsson av en del av allt som Tina dukat fram.

På fredag kl 18 är det fest i Rackethallen

 • 3 jan 2013

Det vankas tennisfest i hallen med många roliga aktiviteter på programmet. Under kvällen kommer SM-lotteriet att avgöras. Vinnarna kommer att publiceras både på Sollentuna TK:s och Edsvikens TK:s hemsidor. På bilden försöker Jan Lönnqvist få lite för

Svettiga matcher i hallen idag och glatt och fullsatt igen

 • 2 jan 2013

Härliga och svettiga matcher idag igen och härlig stämning i en full i fågelholk.. Kvällens på förhand hetaste drabbning var matchen mellan Ashraf Anwar/Helena Munthe och Björn/Annelie Doverhjelm Widell. I sommarens match möttes paren och matchen avgjordes i supertiebreak med mycket nerv och en härlig publikinramning. Ikväll blev det en repris på alla sätt och vis och även nu tog Ashraf och Helena hem segern i supertiebreak. Denna gång med 1-6;6-4;(10-4). På bilden pustar Göran och Marcus Demnert ut tillsammans, som två boxare, efter sin seger i generationen.

Andra spelveckan är igång med nya klasser

 • 1 jan 2013

Nu är alla klasser i andra spelveckan igång. Det är härligt att det är så mycket folk varje dagen som trängs i fågelholken och stämningen är positiv. På bilden kopplar spelarna av "Players lounge", som är reserverad endast för SM-deltagare. Det är en mycket uppskattad myshörna där alla kan ladda batterierna inför kommande matcher.