Att börja att tävla

I Sollentuna TK:s tennisutbildning ingår även tävlingsmomentet. För att främja tävlingslusten erbjuder vi följande aktiviteter och i olika steg. Syftet med de olika stegen är att göra övergången från träning till tävling så smidigt som möjligt för eleverna. Med anledning av det erbjuder vi interna matchträningar till hela vår Tennisskola.

Steg 1:

Vi erbjuder interna matchträningar varannan fredag kl 18.00 i Edsbergs Tennishall för våra yngre elever. På söndagar hyr vi Kungsängens Tennisklubb kl 11.00 i ca 3-5 timmar där vi erbjuder våra äldre elever att delta. På så sätt kan vi erbjuda hela vår Tennisskola denna aktivitet. Ingen licens behövs.

Steg 2:

Vi erbjuder våra elever att delta i våra av förbundet sanktionerade tävlingar. Här får våra elever möta andra klubbars barn fast på hemmaplan. Licens krävs, för mer info om licens, läs längst ner.

Steg 3:

Våra elever erbjuds att delta i andra klubbars tävlingar, sanktionerade av förbundet. Licens krävs, för mer info om licens, läs längst ner.

-SO Tour Mini (6-8 år). Spelas med röd boll på bana som är ca från dubbellinje till dubbellinje och med minitennis-nät vid mittlinjen (ca 12x5 m). Dessa tävlingar spelas i ca 2,5-3 timmar där barnen får spela flera korta matcher.

-SO Tour Midi (7-9 år). Spelas med orange boll på bana med baslinje mittemellan baslinjen och servelinjen. (ca 16x8 m). Dessa tävlingar spelas i ca 2,5-3 timmar där barnen får spela flera korta matcher.

-SO Tour Maxi (9-11 år). Spelas med grön boll på bana med fullstor bana. OBS! i träning är banan 1,25 m kortare på varje sida. Anledningarna till kortare bana i träning finner du i följande länk: Juniortrappan  Dessa tävlingar spelas i ca 2,5-3 timmar där barnen får spela flera korta matcher.

Steg 4:

-Distriktstävlingar. Åldersklasserna är 10 -18 år. Åldersklasserna 10, 11 och 12 C spelas med grön boll. Alla 12-årsklasser har A, B och C nivåer. Klasserna 10 och 11 år spelas i Pool-form där alla möter alla i poolen. Klasserna 12 år och äldre spelas i cupform, man går vidare så länge man vinner. Denna tävlingsform finns också utanför distriktet. Vissa tävlingar har A och B kategori i 13 och 14 årsklasser. Kategori A är för den erfarne som är van att vinna åtminstone en eller två omgångar medan B är för att den med mindre erfarenhet ska få en chans att hävda sig från start på sitt tävlande.

Steg 5:

-Nationella tävlingar. Junior SM, Båstadspelen, Salk Open. Dessa tävlingar blir man uttagning till av klubben tränare.

Steg 6:

-Internationella tävlingar. ETA 14-16 år. ITF 18 år. Dessa tävlingar blir man uttagning till av klubben tränare.

Steg 3-6:

-Seriespel. STK representeras i Svenska Tennis Ligan (STL). Här tävlar klubbens elever i lag. Det finns lag för 11-åringar upp till veteraner.

Övrigt:

För varje tävlings information och anmälan till tävlingar går du in på följande länk: svtftournamentsoftware.com

För all information och att skapa tävlingslicens går du in på följande länk: svtf.tournamentsoftware.com/memberships

Behöver du mer information, mejla oss via: info@sollentunatk.com

Sollentuna Tennisklubb