Fysträning 6-18 år

 

TERMINSSTART VT24    

 2 februari

TERMINSSLUT

 31 maj

UPPEHÅLL 

26/2-3/3 (Sportlov), 28/3-7/4 (Påsklov), 1/5

Terminsavgifter 1 enstaka gång                100 kr

10 klipp                             850 kr (85 kr/gång)                              

15 veckors termin           1000 kr (67 kr/gång)

Vid frågor och anmälan: martin@sollentunatk.com


Träningstider:
Måndagar klockan 16.00-16.40
Måndagar klockan 16.40-17.20
Måndagar klockan 17.20-18.00 Måndagar klockan 18.00-18.40

Tisdagar klockan 16.00-16.40 Tisdagar klockan 16.40-17.20
Tisdagar klockan 17.20-18.00 Tisdagar klockan 18.00-18.40

Fredagar klockan 15.20-16.00 
Fredagar klockan 16.00-16.40
Fredagar klockan 16.40-17.20
Fredagar klockan 17.20-18.00


Sedan hösten 2022 har Sollentuna Tennisklubb inlett ett samarbete med Kalle  (fysiolog), Viktor  (naprapat) och Martin  (lic. personlig tränare & kostrådgivare).

De tre tillsammans utgör ett team som gör vår fysiska träning i föreningen till en högkvalitativ sådan, topp i landet inom klubbtennisen!

Upplägg: 

Vi kommer öva på kroppskontroll med motoriskt ökande svårighetsgrad.

Koordinativt utmanande övningar, riktningsbyten, agilitybanor och reaktionsträning. Svårighetsgraden ska ha en progression, så fort eleverna klarar något så går vi vidare till nästa nivå. 

Passen kommer att variera mellan inriktning på reaktion, fart, rörlighet, stabilitet och kroppskontroll. Vi kommer att öva på gymnastiska övningar med kontroll och hastighet som progressionshöjning.

För de äldre eleverna kommer vi även att gå in på grunderna i styrketräning med fokus på styrkelyft. 

Tennis utanför banan

Konceptet är till för att ge eleverna fysiska och motoriska verktyg för att snabbare kunna utvecklas i sin tennisträning och för livet i allmänhet.

Bygga multidimensionella tennisspelare som har fysiska styrkor som gör det lättare att förflytta sig på banan, hinna upp svåra bollar och få större kraft i slagen.  

Tränare

Martin började år 2016 arbeta som individuell tränare på en stor gymkedja och som tränare i Sollentuna TK, en klubb som han har spelat i sedan väldigt ung ålder. Martin har sedan dess fortsatt utbilda sig och är nu certifierad kostrådgivare och personlig tränare med internationell licens (Europeactive EQF Level 4) som följer svensk standard för personliga tränare (SIS) sedan 2020.

Martin har ett nära samarbete med Kalle som är koordinator idrottsvetare från GIH Stockholm inom Sport science and coaching (tillämpad idrottsvetenskap) med specialinriktning på träningsprogrammering och coaching för utveckling av komplex explosiv styrka.  Kalle har en gedigen erfarenhet av elitidrott på världselitnivå och arbetar idag främst som Performance development coordinator för en rad professionella idrottare inom olika idrotter vilket innebär att han koordinerar och coachar såväl aktiva som tränare i olika team. På meritlistan som coach och tränare finns EM, VM och OS medaljer och en lång rad svenska mästare från olika idrotter.

Klubben utbildar även kontinuerligt fler fystränare internt så att verksamhetsgrenen kan växa sig ännu större inom klubben!
 

Kalle och Victors referenser kan du läsa mer om nedan:

Kalle  – Koordinator Idrottsvetare från GIH Stockholm inom Sport science and coaching (tillämpad idrottsvetenskap) med specialinriktning på träningsprogrammering och coaching för utveckling av komplex explosiv styrka.

Kalle har en gedigen erfarenhet av elitidrott på världselitnivå och arbetar idag främst som Performance development coordinator för en rad professionella idrottare inom olika idrotter vilket innebär att han koordinerar och coachar såväl aktiva som tränare i olika team. På meritlistan som coach och tränare finns EM, VM och OS medaljer och en lång rad svenska svensk mästare från olika idrotter. Han har en bakgrund som landslagsaktiv inom judo med en rad nationella och internationella meriter. Som tävlingscoach har han haft uppdrag inom flera organisationer på toppnivå och har tidigare coachat flera mästerskap både för svenska och norska landslaget. Vidare arbetar han som föreläsare och utbildare för företag och idrottsorganisationer inom prestationsutveckling.

Victor  – Head fysio Naprapat från Naprapathögskolan i Stockholm med fördjupad utbildning och kompetens inom biomekanisk analys och funktionsoptimering. Victor har under sina 20 år frekvent arbetat med idrottare på olika nivåer från barn och ungdom till absolut världselit. Han samarbetar tätt med olika specialisttränare dagligen och är idag medicinskt ansvarig för Elitportalens idrottsprojekt från klubbnivå till teamen runt dem individuella idrottarna. Victor har en gedigen erfarenhet av analys och behandling i samverkan med tränare för att förebygga skador och optimera förutsättningar för prestationsutveckling på lång och kort sikt.

Referenser: Axplock av klienter vi arbetat med, professionella idrottare:

-Magnus Hellberg, Ishockey, Tre kronor och SKA St. Petersburg (KHL) VM guld, OS 4:a, KHL finalist, SHL vinnare. Tidigare klubbar: Frölunda indians (NHL), NY Rangers (NHL), Nashville predators (NHL) .
-Elin Cederros, Boxning IBF World Champion, WBA World Champion
-Marcus Nyman, Judo 2 x Grand slamvinnare, 3 x Grand Prix vinnare, Europamästare, 6 x World cup vinnare, OS och VM 5:a.
-Ricardo Gonzales, Thaiboxning Europamästare, K1 fighter, tävlat i flertalet världs och europamästerskap innan proffskarriär.
-Lukas Bengtsson, Ishockey, Tre kronor och SKA St. Petersburg (KHL) Landslagsback med flertalet landskamper. SHL vinnare. Tidigare klubbar: Frölunda indians (SHL), Linköping (SHL), Pittsburg penguins (NHL).
-Magnus Cedenblad, MMA UFC fighter med 4 raka vinster i UFC Rankad 15 i världen.
-Elias Pettersson, Ishockey, Vancouver Canucks och Tre Kronor, 1:a draften.

Klubbar och organisationer:

-Svenska judolandslaget
-Norska Judolandslaget
-Danska Judolandslaget
-Sollentuna Tennisklubb
-Näsbyparks Tennisklubb
-Slagskeppet muay thai
-South side muay thai IK
-Södra Sollentuna friidrott
-Stockholm top gymnastics

Uppsägningstid

Terminsavgiften faktureras per mail under terminens gång.

Då vi fakturerar via e-post kan våra mail hamna i er skräpkorg, gör oss gärna till betrodd avsändare. Eleven behåller sin plats från termin till termin såvida inget annat är överenskommet.

Uppsägning av plats, önskemål och andra frågor måste mailas till martin@sollentunatk.com
Säger man upp sin plats under terminens gång gäller fem veckors uppsägningstid plus de veckor som eleven har uppehållit en plats i schemat.

Uppsägningstiden är till för organisationen att fylla den uppsagda elevens plats. Den uppsagda eleven har därför inte möjlighet att delta på träningar under perioden för uppsägningstiden.

Frågor besvaras via martin@sollentunatk.com

Välkomna till vår fysträning!