Finaldag med analyser runt matcherna

  • 5 jan 2013

På söndag från kl 10 smäller det och det ska en gång avgöras vem som är bäst i Sollentuna i respektive klasser. Både i Damsingel A kl 13 och Herrsingel A kl 14.30 väntar drömfinaler mellan de klart två bästa spelarna, men även i de andra klasserna är det täta och spännande matcher att vänta. Kom i god tid om ni vill ha bra platser eller ring Matthias och reservera plats om ni blir sena till fågelholken ;-)

FINALPROGRAM

KL 10

Herrar 60: Kalev Part vs Johan Sandwall

(poolspel)

Kalev slicade bollar mot Johans toppade. Kalev är otroligt bollsnål och noga med varje bolls placering. Johan måste ta lite mera risker än vanligt och förstås komma under Kalevs låga bollar. Kalev ska hålla i bollen och inte nödvändigtvis hålla så bra längd.

Generationsdubbel A: Göran/Marcus Demnert vs Mats/Kristian Ahlberg

(semifinal)

Ahlberg har den mest naturlige dubbelspelaren i laget med Mats, som följer upp på nät i alla lägen tillsammans med Kristian som har tunga grundslag från baslinjen. Demnert har längden i form av Göran, som man helst ska undvika att få framme vid nät. Marcus är den snabbaste och mest hårdslående på plan med hårda och  flacka slag. Nyckeln för Ahlberg är att Mats är het vid nät och i fotarbete. Kristian håller en stadigt hög nivå. För Demnert är att ankaret Marcus håller i bollen och spelar ut.

Damdubbel A: Helene Nilsson/Pernilla Anglered vs Jaqueline Sandoval/Katarina Hillborg

(poolspel)

Helene och Pernilla spelar klassisk dubbel med fina flacka slag och bra volleyspel. Jackys och Kattis spel är olika varandra. Jacky tar gärna det mesta på volley och har fantastiska handleder med fina vinklar som följd. Kattis föredrar att spela efter studs och är otroligt säker. En tuff match där det gäller att våga följa sin spelplan.

 

KL 11.30

Damdubbel A: Helena Munthe/Johanna Dillén vs Emma Södergren/Johanna Ström

(poolspel)

Det är kan bli en riktigt sluggerfest med Helena och Emma på varsin sida om nät. Det är två spelare som inte brukar hålla igen. Johanna Dillén utvecklats hela tiden och mycket allround och med en tanke med varje slagval. Johanna Ström är bollsäker och den yngste i gänget. Är även mycket skicklig i det lite mera smånätta spelet.

Mixeddubbel A: Erik Atursson/Sofia Artursson vs Rosan Tekin/Lina Hallgren

En prestigematch utan like mellan de två klart bästa paren i klassen. Rosan och Lina har revanch att ta sedan de senast möttes i final i SM. Rosan har ett komplett spel och rör sig ypperligt på banan. Lina har tunga säkra grundslag och fina handleder när det behövs. Erik och Sofia tycker båda om att slå hårt och vill nog ha ett snabbt och vägvinnande spel snarare än ett långsammare och trixigare.

Genererationsdubbel A: Ibrahim/Daniella Mourad vs vinnaren kl 10

Ibrahim och Daniella älskar att slå hårt så här kommer det definitivt att gå undan. Angående motståndarna läs om matchen kl 10 

 

Kl 13

Herrdubbel B: Göran Elding/Jan Lönnqvist vs Jurgen Smolle/Fredrik Andersson

Jurgen och Fredrik har imponerat stort när de som oseedade slagit sig fram till final. I kvarten slog de ut far och son Bergbom och i semi vann de över Herrdubbel A mästaren Viktor Glimbert som spelade i par med Edwin Örtengren. Göran och Emil kompletterar varandra säkert bra. Göran, nybliven singelmästare i B-klass, spelar hårt och flack och får stå för riskerna. Janne, med Sollentunas största fighterhjärta, spelar säkert med tuffa djupa grundslag.

Pojkar 14: Erik Larsson vs Arvid Arvidsson

Arvid har en otrolig hög högstanivå som ibland kan se nästan våghalsig ut. Den ena bländande bollen kan avlösa den andra. Det härliga är att även när han hamnar i svacka vågar han spela ut, vilket kommer att löna sig framöver. Erik håller en jämnare nivå och rullar boll. Kan han neutralisera Arvids spel och hålla i bollen med tunga säkra grundslag är segern hans.

CENTRE COURT

DAMSINGEL A: JEANETTE JÖNSSON HEDLUND vs LINA HALLGREN

Önskefinal mellan de två bästa. Båda går på bollen hårt. Jeanette spelar flackare. Med hårda bestämda slag jobbar hon metodiskt ner sina motståndare. Lina toppar upp bollarna mer men håller även hon högt tempo. Lina tempoväxlar ibland med en och annan topspinloop.

 

Kl 14.30

CENTRE COURT

HERRSINGEL A: HENRIK ÅBERG VS ERIK ARTURSSON

Även här drömfinal mellan de klart två bästa spelarna om titeln bäst i Sollentuna. Får Henrik dominera med sin serve och forehand blir han mycket svårslagen. Där spelar han i en egen liga. Tempoväxlingar lägger han ibland in på backhandsidan med höga toppade bollar. Erik spelar i ett rasande högt tempo och får kraftigt vinklade servar mot Henriks backhandsida.

 IMAG1095

 

Lite av varje från idag :-)

IMAG1101

Johanna Ström/Emma Södergren vann dagens sista match mot Helene Nilsson/Pernilla Anglered i Damsingel A med 7-6(7-5);6-2

IMAG1096

Emma Södergren snabbar upp stegen inför sin damdubbel

IMAG1100

Johanna Ström i farten med snabba stegkombinationer

IMAG1107

Helene Nilsson och Pernilla Anglered inför sin damdubbel

IMAG1105

Helene Nilsson har full fokus på bollen