Gustaf Ström spelade hem SALK OPEN

  • 6 jan 2013

image: Gustaf Ström spelade hem SALK OPEN

STK:s Gustaf Ström stod för en mycket imponerande insats när han vann världens största juniorturnering SALK OPEN. Gustaf tappade bara ett set genom hela turneringen i 12-års-klassen och som grädde på moset segrade han även i dubbelklassen.

SALK OPEN är världens äldsta och största turnering för juniorer och i Sverige den mest prestigefyllda tillsammans med Junior-SM och Båstad. Alla de bästa spelarna från Sverige är med och även några duktiga nordiska spelare brukar ta sig till Stockholm för att delta. 

 

Gustaf Ström, som för två år sedan vann 10-års-klassen i SALK OPEN, var andraseedad i 12-års-klassen och i de fyra första matcherna tappade han sammanlagt bara ett game. Kvartsfinalen mot SALK:aren Axel Olsson Mörk visade sig sedan bli Gustafs svåraste match i turneringen. Gustaf började bra och vann första set med 6-2, men andra set togs av en storspelande Axel med 6-3. Gustaf var dock den vassare i avgörande set som han vann med 6-2.

 

I semifinalen vann Gustaf sedan komfortabelt med 6-3, 6-0 mot danske Eric Vanshelboim. Söndagens final mot Kristinehamns Rikard Rååd blev en kort historia. En överlägsen Gustaf vann första set med 6-1 och då gav Rikard upp på grund av en axelskada.

 

Efter seger i singelfinalen vann Gustaf även dubbelfinalen tillsammans med Tim Tordendahl från Enköping. I finalen besegrades Olsson Mörk/Herman Höyeraal med 7-6, 6-3.

 

Stort grattis till Gustaf som är väl värd segern efter år av mycket och noggrann träning!

 

Bra i SALK OPEN gick det även för Gustafs två år yngre syster Johanna i 10-års-klassen. Hon vann alla sina matcher i sin pool och föll sedan i kvartsfinalen mot Emma Shasteen, Lerums TK, som sedan vann hela turneringen.

IMG_1936[1]