Fredagsspelet för 7-10 år fortsätter...

  • 18 okt 2017

Tack för en trevlig första fredagskväll. Nu på fredag kör vi igen. Föranmälan krävs, maila; hannes.hederstedt@hotmail.com . För mer info kring vad som gicks igenom senast se vidare.

Den här information är i två delar. Den ena delen är för er som inte var med på fredagens info möte. Läs igenom hela texten.

Den andra delen är en anmälans förfaran.

 

Ni som vill vara med på "fredagsmyset den 20/10 i Sollentuna Rackethall kl.18.00-20.00, anmäler sig till mig per mail senast Onsdag den 18/10.

För att vi ska ha "fredagsmyset behöver det var minst 8st anmälda barn. Jag kommer själv vara med och styra upp det, men jag behöver hjälp av någon förälder.

Om ni anmäler erat barn, så säg till om ni också  som förälder har möjlighet att hjälpa till.

 

 

Här kommer en redogörelse om det informationsmöte vi hade i fredags, både för er som var med på mötet och alla ni som fick en inbjudan.

Först hade vi aktiviteter. Vi spelade innebandy, fotboll och mini-tennis. Därefter hade vi "fredagsmys" åt korv med bröd som serverades av några våra eminenta föräldrar till korvgubbar/gummor.

Efter det höll jag ett informations möte samtidigt som barnen fortsatte med aktiviteter ledda av våra duktiga och ansvarsfulla timtränare.

 

Dem olika aktiviteterna som Sollentuna TK kommer att ha under höstterminen är "fredagsmys", Roslagstouren och Klubbutbyten.

 

" Fredagsmyset" är tänkt att få till en fritidsgårdskänsla, där man spelar tennis men också andra idrotter och stafetter eller liknande. Jag berättade att man även som föräldrar kan vara med i aktiviteterna, bara att man inte ger några instruktioner. Det ska vara på barnens villkor och lite av en frizon för dem.

Det ska ledas av föräldrar, men jag kommer självklart hjälpa till i början. Det är också ett första steg att prova på matchspel i lugn och trygg miljö.

Roslagstouren är bra nästa steg att ta i utvecklingen. Där får man möta spelare från Danderyd, Täby, Åkersberga och Enebyberg. Tanken är vi ska få till lagkänsla, man representerar Sollentuna TK när man spelar där. När vi har hemma match behöver man som förälder hjälpa till som matchövervakare eller i cafeterian. Till Roslagstouren anmäler man sig till Henrik Åberg som administreras av honom. 

Klubbutbyte är något som vi har med Näsbyparks TK. Då är det hög nivå på dem som spelar. Ett bra riktmärke för att det ska bli lagom nivå och jämna matcher, är att man vinner i stort sätt alla matcher på Roslagstouren. Det kommer spelas singlar och dubblar, korta matcher i olika konstellationer. Då är det inga domare utan spelarna lär sig döma själva. Har vi hemma match kommer vi behöva två stycken föräldrar som hjälper till.

 

Är det något av det här som erat barn vill vara med på och att ni som förälder är beredd på att kunna hjälpa till med.

Svara mig då per mail så kommer ni få en aktivitetskalender. Där kommer ni se när och var alla aktiviteterna äger rum. Viktigt! Man behöver inte vara med på alla tillfällena.

Jag kommer att skicka ut en förfrågan på måndagar vilka aktiviteter som det kommer att vara till innevarande helg. Jag vill sedan ha ett svar senast onsdag vilka aktiviteter man vill vara med på. 

 

Glada tennishälsningar

 

Hannes