Bra Båstadläger

  • 29 jun 2016

Under två veckor befann sig många av STK:s tävlingsjuniorer i Båstad för turneringsspel och många nyttiga träningspass.

Tränare Evgenij ”Evve” Obatnin tog med sig hjälptränarna Gustav Land och Edwin Stenmo till Båstad för ett två veckor långt läger samtidigt som den årliga jätteturneringen gick av stapeln i samma ort.
14 spelare från STK i åldrarna 11-17 år deltog och alla var där mellan 5-7 dagar var. Tränarna, spelarna och även några föräldrar som var med och hjälpte till, bodde i ett stort hus där det inte fanns något att klaga på.

Förutom spel i turneringen var det alltid minst två träningspass per dag. Tennispassen bedrevs på Skummeslövs grusbanor och huvudtemat under veckorna var utgångsposition, balans och kroppshållning. Fyspassen var varierade men startade alltid runt 08.00 på morgonen.

”På det stora hela är jag mycket nöjd med lägret, det har varit roligt både för mig och jag tror även juniorerna är nöjda och glada. I turneringen var det många som hade tuffa lottningar, men alla kämpade och slet. Det som var bra med detta läger var att även om man åkte ur turneringen så stannade man kvar för att träna och heja på sina klubbkompisar. Det har varit bra sammanhållning och alla har fått spela mycket tennis under de dagar man var med”, säger tränare ”Evve”.

Flest matchvinster i singel stod Viggo Lindstrup och Jenny Larsson för och i dubbel Didrik och Hampus Stenmo.
Tack till de föräldrar som under lägret varit på plats och hjälpt till med matlagning och annat!