Rapport från årets JSM-ute

  • 14 aug 2015

image: Rapport från årets JSM-ute

Efter en innehållsrik vecka i Skummeslöv med tennis, bad och många skratt är nu årets junior-SM avslutat.

Tre dagar innan tävlingen började, tränade klubbens tävlingsgrupp på hemmaplan i Edsviken för att finslipa formen inför resan. Spelarna reste sedan ner under veckoslutet.
Alina och Jenny var på plats först och installerade sig på Solstickan vandrarhem som låg precis intill havet. Anna-Lena, Alinas mor, som även bodde med oss en natt, tog med tjejerna på en strandpromenad första kvällen.

Alina var först ut i 16-årsklassen och spelade en enormt tuff match. Värmen och motståndet satte stopp för Alina som förlorade en tresetsmatch som tog drygt tre timmar.
Under matchen droppade det in STKare från olika håll som hejade på Alina och flyttade in på boendet. Saga, Anna, Maximillian, Melvin, William, Didrik och Hampus och även gästande Filip ifrån Vallentuna gjorde SM-laget komplett.

Efter lördagen inletts som alla andra SM-dagar med morgonträning och förtäring av god och näringsrik frukost drog matcherna igång.
Anna förlorade sin första spelade match, detta gjorde tyvärr även William, Hampus och Max. Saga lyckades ta sig vidare från första omgången på walk over men fick sedan lite för svårt motstånd i sin andra match.

Tränare Evve som var på plats var nöjd med resan.
”Jag vill berömma våra spelare för deras insats på resan. Den goda teamkänslan gjorde att stämningen var bra."

Didrik inledde sitt SM med en tuff match som han vann i tre set. Han fortsatte sedan med ytterligare en tresetsmatch som han tyvärr förlorade. Jenny lyckades kriga sig igenom en match som sträckte sig över två dagar. Spelet avslutades på grund av mörker och påbörjades igen dagen därpå. Hon förlorade sedan mot en tuff motståndare i andra omgången.

Melvin tog sig längst i tävlingen bland STKarna och visade upp fint spel med både aggressivitet och variation. Han tog sig till åttondelsfinal där motståndet blev för tufft. Men med en topp-16 placering efter ett skadeuppehåll var detta väldigt bra gjort!

I dubbelturneringen blev det en eller två matcher för våra spelare. Tidsschemat rördes till på grund av dåligt väder och förvirrad tävlingsledning och först på torsdagen avslutades årets SM-resa för vårt tävlingsgäng. 



/ Jakob och Evve