Tävlingsspelarna hemma från Båstad

  • 24 jun 2015

image: Tävlingsspelarna hemma från Båstad

Årets stora grusturnering i Båstad är avslutad för denna gång och tolv spelare från STK deltong under ledning Evgenij "Evve" Obatnin.

Tillsammans med JSM-ute är turneringen i Båstad den stora sommarhöjdpunkten för alla tävlingsspelande juniorer. Under två veckor var "Evve" på plats som ledare medan de tolv STK-spelarna krigade på i singel och dubbel. Med och hjälpte till på resan var även tävlingsspelarna Gustav Land och Edwin Stenmo, som i år var för gamla för att själv delta.

Resultatmässigt var Annas Gaos semifinalplats i dubbel tillsammans med Johanna Ström den mest framskjutna placeringen. I övrigt var det en blandad kompott där några försvann direkt, medan några vann en eller två matcher. Samtliga blev i alla fall en erfarenhet rikare!

-Resan har har varit lyckad och vi hade som målsättning innan turneringen att uppträda professionellt och ha en bra sammanhållning där man stöttar och hejar på varandra. Det har spelarna gjort mycket bra med något enstaka undantag. Det har dock varit mycket lärorikt för alla och jag tror att alla har haft roligt, säger "Evve", som själv hade stora problem med kortspelen där han var en ständig förlorare.

Bra jobbat alla spelare och lycka till med sommarens turneringar!