SM-semi för Anna

  • 16 apr 2015

Anna Gaos fina form höll i sig även i JSM i Göteborg där hon spelade sig fram till en semifinalplats. Totalt var 24 STK:are på plats under ledning av Jakob Asplund.

Efter den färska vinsten i Regionsmästerskapen var det en formstark Anna Gao som äntrade GLTK:s banor i 12-års-klassen i Junior-SM. Anna inledde med två komfortabla segrar innan hon i sin tredje match slog ut seedade Semira Affa med 6-2 i avgörande set.

Kvartsfinalen mot Julia Lövqvist blev sedan ännu tuffare och vanns med 7-6, 1-6, 7-5 efter en gastkramande uppgörelse med mycket bra spel. Slutsegraren Emma Shasteen satte sedan stopp för Annas framfart i semifinalen med siffrorna 6-3, 6-3.

 

"Anna gjorde en fantastisk kvartsfinal där hon gjorde en stark vändning efter att ha förlorat andra set stort och även hamnat i underläge i avgörande set. Det var en väldigt välspelad match rakt igenom med två hårtslående tjejer. Riktigt kul att se" säger tränare Jakob Asplund om Annas insats.


Bland övriga 23 STK:are noterar vi tre vunna matcher för Elwin Gauffin i PS12 och lika många segrar för Simon Stenlund PD16.
I övrigt krigade alla på bra och det togs segrar lite här och där. För många var det första gången på ett JSM och för dem blev det en erfarenhet rikare.

 

"Samtliga SM-spelare från STK har skött sig bra på resan och uppträtt som bra föredömen för sig själva och klubben. En lyckad resa där jag hoppas och tror att alla haft roligt" avslutar Jakob.