Fina framgångar i SollentunaSpelen

• 9 jun 2014

SollentunaSpelen ute är över för denna gång och inte mindre än åtta finalister var från STK. Två spelare stod som slutsegrare och båda heter Ström i efternamn.

F12:

Tre av fyra semifinalister var från STK. Johanna Ström, Anna Gao och Saga Koch, och de två förstnämnda möttes sedan i final. Anna startade där bäst och tog hem första set, men Johanna krigade vidare och vann till slut med 6-2 i avgörande set.

P14:

STK-derby i finalen mellan de två toppseedade spelarna Gustaf Ström och Erik Larsson. Båda vann sina semifinaler med stora siffror och Gustaf var sedan den starkare i finalen. 6-4, 6-2 blev segersiffrorna och båda killarna åker nu till Båstad med bra form.

Herrsingel:

Max Cederkäll var ensam icke-STK:are i semi, men han visade sig vara startfältets bäste spelare. Han vann med stora siffror både i semin mot Edwin Stenmo och i finalen mot Erik Artursson. Framme i semi var även Benjamin Neander som gjorde en bra turnering.

Damsingel:

Förstaseedade Daniella Mourad krigade sig till final efter två tresetare, men i finalen tog det stopp mot Filippa Krän. Emma Södergren noteras också för en semifinalplats.

P16:

Mycket bra turnering av Arvid Andersson som i andra omgången slog ut den förstassedade spelaren i raka set. Han fortsatte sedan att imponera hela vägen till finalen där han dock fick se sig besegrad av Lukas Ridemar.

F14:

Johanna Ström hade en jobbig lördag med totalt fyra matcher i F12 och F14. Sista matchen för dagen var finalen i F14 och otroligt nog hade Johanna krafter kvar för att kriga om segern. Det räckte dock inte hela vägen och titeln gick istället till Sara Dahlström.

P12:

Elwin Gauffin var framme i semifinal men tvingades lämna wo eftersom turneringen i Båstad började samtidigt. Slutsegrare blev Sebastian Abboud.

F16:

Enda klassen utan STK-deltagande och titelvinnare blev andraseedade Maya Carlsson.

Många mycket fina resultat av hemmaspelarna, bra jobbat!

Stort tack till tävlingsledningen och alla föräldramatchvärdar för en väl genomförd turnering!

Även ett stort tack till alla STK-spelare som ställde upp som domare!