Gustaf gjorde som syrran

  • 16 maj 2014

Gustaf Ström spelade hem segern i SEB Next Generation, precis som lillasyster Johanna gjorde för några dagar sedan. Det blir tredje året i rad som Gustaf kvalificerar sig för Sverigefinalen i Båstad.

Förstaseedade Gustaf Ström höll för favoritskapet när SEB Next Generations 13-års-klass avgjordes i Åkersberga. Han tappade bara strögame i sin väg fram till semifinal där han ställdes mot Axel Olsson Mörk, SALK. Spelarna känner väl till varandra och har haft många jämna duster, men denna gång var Gustaf dominant. 6-3, 6-0 till STK:aren betydde säkrat avancemang till Sverigefinalen.

 

Även i final väntade en SALK:are, Herman Höyeraal. Första set gick bekvämt till Gustaf med 6-1, men Höyeraal bjöd på bra motstånd i andra set. Gustaf var dock den bättre och knep det andra setet med 6-4. 

 

Gustaf blir därmed en av tre STK:are i Sverigefinalen som avgörs i Båstad i slutet av juni. Sedan tidigare har Gustafs syster Johanna och Anna Gao kvalificerat sig genom att komma etta respektive trea i 11-års-klassen. Det blir tredje raka året för Gustaf i Båstad. Förra året var han snubblande nära slutsegern då han föll i en stenhård rysare i finalen.

 

Stort grattis Gustaf och vi önskar dig och tjejerna lycka till i Båstad!