Johanna och Anna till Sverigefinal

  • 8 maj 2014

image: Johanna och Anna till Sverigefinal

Det blev en härlig torsdagskväll för STK då Johanna Ström vann SEB Next Generation i Stockholm samtidigt som Anna Gao spelade hem tredjeplatsen. Det innebär att både Johanna och Anna kvalificerat sig till sommarens Sverigefinal.

SEB Next Generations (fd Kalle Anka Cup) 11-års-klass för flickor blev en stor STK-succé. Johanna Ström och Anna Gao tog sig båda vidare till semifinal efter idel segrar i raka set och där ställdes de mot varandra. Johanna vann det derbyt med 6-1, 6-1 och säkrade därmed sin plats i Sverigefinalen som spelas i slutet av juni i Båstad.

 

Under torsdagen skulle turneringen avgöras. Johanna spelade final mot Sara Eriksson, Smedslätten, samtidigt som Anna gjorde upp om den tredje och sista finalbiljetten mot Martina Petrovic, Farsta. Efter 40 minuters spel hade Johannas batalj inte kommit längre än till 2-2 medan Anna hade vänt 1-3 i första set till 6-3.

 

Johanna mötte en extremt bollsäker motståndare och bollduellerna blev långa även om Johanna gjorde allt i sin makt för att få slut på poängen. Det var dock en imponerande STK-tjej som malde ned sin motståndare till setseger 6-3. Andra set fortsatte vara jämnt, men Johanna var den något bättre och fick rättvist med sig gamen. Hon gick förhållandevis snabbt upp till 5-0 i kvällsmörkret innan hon vid 5-1 lyckades avgöra matchen med ett blankgame.

 

20 minuter innan Johanna slog in matchbollen hade Anna gjort samma sak på banan bredvid. En oerhört bra och klok insats av en hårtslående Anna betydde seger med 6-3, 6-2 och en plats i Sverigefinalen.

 

Ett enormt stort grattis till Johanna och Anna! Vi önskar även lycka till i Sverigefinalen i Båstad!

STK:arna Saga Koch och Jenny Larsson var framme i kvartsfinal och åttondelsfinal, vilket understryker att bredden bland 03-tjejerna i STK är stark!

ASJ