Gordon i SM-semi

  • 22 apr 2014

Under Junior-SM i Göteborg tog sig Gordon Gauffin till en mycket fin semifinalplats i PD12-klassen. I övrigt togs det matchsegrar i singelklasserna av en handfull STK:are.

Som vanligt spelades JSM på GLTK:s banor i Göteborg och ett antal STK:are var på plats för att mäta sig med övriga svenskar.

 

12-års: Mycket stark semifinalplats för Gordon Gauffin i dubbelklassen tillsammans med Carl Wikner, Uspala TK. Paret vann fyra matcher och visade prov på riktiga vinnarskallar då två av matcherna vanns med 7-6 i avgörande set. Det blev sedan för tufft motstånd i semin, men stort grattis till Gordon till den fina placeringen!

I singelklassen fick Gordon se sig besegrad direkt mot bra motstånd. Bättre gick det däremot för brorsan Elwin, som trots att han är två år ung vann tre matcher. I förlustmatchen pressade han sedan en duktig motståndare till tre set.

I tjejklassen var Johanna Ström framme i fjärde omgången efter stabila segrar. Hon blev sedan krasslig och förlorade i raka set. Saga Koch vann en match innan seedat motstånd blev för svårt. 

 

14-års: Erik Larsson vann sin första match i huvudklassen och föll sedan mot en bra seedad spelare. Gustaf Ström kvalade in utan problem och vann även sin första match i huvudklassen komfortabelt. Det tog sedan stopp i andra rundan mot turneringens toppseedade spelare.

 

16-års: Jonas Bergbom stötte på tufft motstånd direkt i både singel och dubbel.