SALK OPEN avslutat

  • 9 jan 2014

Årets första stora turnering för juniorer i Sverige, SALK OPEN, har avslutats för denna gång. STK:s främsta resultat stod syskonen Ström och Daniella Mourad för som alla tog sig till åttondelsfinal.

SALK OPEN, Båstad, JSM-inne och JSM-ute är de fyra största turneringarna i Sverige och året inleds alltid med spel i SALK-hallen. Gustaf Ström stod förra året för den enorma bedriften att vinna alla fyra och i år var han en av 13 STK:are på plats för spel.

 

Det blev dock ingen ny titel för Gustaf som i år får tuffare motstånd då han spelar i klassen med de som är ett år äldre. Han gjorde dock bra ifrån sig mot 14-åringarna och vann en handfull matcher innan det tog stopp i åttondelsfinalen mot Johan Garpered, KLTK. Ingen skam i den förlusten då Garpered storspelade och till slut även vann hela turneringen.

 

Daniella Mourad stod för två bra prestationer i F16. En klar seger i första omgången följdes upp med 6-4, 6-3 mot seedade Josephine Strandfors från Båstad. Bra seger av Daniella som sedan inte räckte till i åttondelsfinalen mot Kajsa Stegrell, SALK. 

 

I F12 är Johanna Ström ett år ung, men det stoppade henne inte från att ta sig fram till åttondelsfinal. I tredje omgången stod hon för en bra prestation då hon vände underläge 0-1 i set till seger. Nästa match slutade dock i förlust mot Vanessa Widell-Ersöz, Ullevi TK.

 

Mattias Neander tog en fin seger i P14 och gjorde det även bra i sin förlustmatch. Gordon Gauffin var ett utropstecken i P12 efter att ha spelat sin kanske bästa match någonsin i en mycket knapp förlust mot en på papperet starkare motståndare. Gordons lillebror Elwin fick tyvärr inte göra sig själv rättvis i P10. Han vann sitt gruppspel komfortabelt, men blev sedan tyvärr magsjuk och fick kasta in handduken när slutspelet skulle starta dagen efter.

 

Bra jobbat allihopa, även de som inte omnämnts i texten, och lycka till i kommande turneringar!