Viktiga seriesegrar

  • 18 nov 2013

Både Herrlaget och P15-laget vann med 3-1 i helgen och tog därmed viktiga poäng i kampen kring strecket.

I helgen begav sig Herrlaget till Lidingö för en tuff bortamatch, men Edwin Stenmo, Ulf Stenlund och Henrik Åberg såg till att hemmafavoriterna fick uppleva sin första förlust för säsongen. Edwin räckte inte till på förstasingeln mot seriens bästa spelare, Patrik Brydolf. Ulf och Henrik visade dock prov på rejäla vinnarskallar när de utan skönspel vann varsin två-timmars batalj för att sedan avsluta sedan med att vinna dubbeln med 10-6 i avgörande set.

 

Stark insats av herrarna som nu stärkte sina positioner rejält för att hänga kvar i division 3. Efter fem av sju spelade matcher har de nu två segrar och tre förluster. Bortamatcher mot Kungsängen och Lillån återstår.

 

Även P15-laget segrade med 3-1 och det hemma mot Hellas TK. Jonas Bergbom hade det kämpigt på förstasingeln, men Simon Stenlund och Gustaf Ström vann sina singlar bekvämt och såg till att det var hemmaledning med 2-1 inför dubbeln. I par med Gustaf tog Jonas där revansch genom att vara överlägsna från början till slut.

 

Det var P15-lagets första seger för året och enbart en match återstår. Den matchen går av stapeln den 30 november borta mot Strängnäs TK och sannolikt kommer det krävas en STK-seger för att undvika nedflyttning till division 3.