Damerna seriesegrare

  • 10 nov 2013

Klubbens nystartade Damlag har gjort succé direkt och är efter fyra segrar på lika många matcher klara för uppflyttning till division 2.

Efter tre stabila segrar var det dags för Damlagets avslutande match borta mot Norrköping. I förstasingeln besegrade Emma Södergren den tempramenstfulla Anna Stifanic. Det första setet var jämnt och Stifanic dundrade in det mesta. I andra set tappade hon huvudet efter att Emma tagit ett toabreak som enligt Stefanic pågick 8,5 minuter längre än vad som var brukligt. Emma lyckades endast behålla sitt huvud mellan axlarna tack vare fantastisk coaching av Johanna Hallgren. Efter att andra set hade spelats hem var Emma överlägsen i supertiebreaket. Slutresultatet skrevs till 5-7, 6-3, 10-1.

 

I andrasingeln gjorde Jeanette Jönsson singelpremiär i serien. Hon fick en tuff match mot Petra Englund som tog nästan två timmar. Det var en sliten Jeanette som slog in matchbollen och fastslog slutresultatet till 6-4, 6-3.

 

Daniella Mourad, med Emmy Lindberg som coach, spelade tredjesingel mot Frida Nilson. Efter en lurig start av Nilson följdes de åt till 6-6 och tiebreak där Daniella var den starkare spelaren. Andra set blev en betydligt kortare historia och Daniella vann matchen med 7-6(1), 6-2.

 

I och med alla singelvinster blev damlaget alltså klara för serieseger! I dubbeln spelade Emma Södergren stabilt från baslinjen och Johanna Hallgren stod för en fantastisk prestation framme på nät, där hon ett flertal gånger lyckades få tillbaka bollar som flög i cirka 200 km/h, slagna av Stifanic. Dubbeln var jämn, men efter 90 minuter lyckades tyvärr det mer rutinerade paret Stifanic/Englund ta hem matchen med 7-5, 6-4. Men efter alla stenhårda forehands och även en serve(!) mot nätspelaren var Emma och Johanna mest glada att de kom därifrån med livet i behåll.

 

Stort grattis till Damlaget som nästa år spelar i division 2!

 

 

Skribenter: Damlaget och Henrik Åberg