Storslam av Gustaf efter ny JSM-vinst

  • 18 aug 2013

Gustaf Ström spelade hem ytterligare en tung titel när han på gruset i Växjö vann Junior-SM. Därmed har han stått för den fantastiska bedriften att ha vunnit samtliga fyra stora turneringar i Sverige under samma år.

SALK OPEN, JSM-inne, Båstad och JSM-ute är de fyra stora turneringarna i Sverige och i år har Gustaf Ström från Sollentuna TK stått som segrare i samtliga. Att vinna alla fyra under samma år hör inte till vanligheterna och är givetvis en oerhört stark prestation av Gustaf.

 

JSM-ute spelades i år i Växjö och förstaseedade Gustaf var spelaren alla ville slå i Pojkar-12. Resan fram till kvartsfinalen var tämligen besvärsfri även om Tim Tordendahl bjöd på bra motstånd i åttondelsfinalen. Gustaf hade än så länge inte visat någon toppform men i kvarten mot Hugo Regnér gjorde han en i närmast felfri insats och vann med 6-1, 6-1.

 

Rikard Rååd, som Gustaf slog i SALK OPEN-finalen, hade imponerat stort under turneringen och i semifinalen tog han ledningen med 2-0 mot Gustaf. STK:aren höjde sig sedan några snäpp och vann en tuff match med 6-4, 6-3. Lördagens final skulle sedan spelas mot Axel Olsson Mörk, som hade Gustaf på gaffeln i JSM-inne.

 

Precis som i JSM-inne stod Axel för ett fantastiskt första set mot en något nervös och pressad Gustaf. 6-2 till SALK:aren i första men i andra set var det en ny Gustaf på banan. Han styrde och ställde och inledde med att vinna nio raka poäng. Han släppte sedan aldrig kommandot och tillät inte Axel att komma in i matchen igen. Två otroligt bra set av Gustaf som säkrade JSM-titeln med siffrorna 2-6, 6-0, 6-1.

 

Gustaf gjorde även bra ifrån sig i dubbeln där det blev en finalplats tillsammans med Jonas Engström, KLTK. Stort grattis till framgångarna!

 

Bland övriga STK:are i JSM utmärkte sig Arvid Andersson och Daniella Mourad. Arvid, som haft en bra sommar med många fina skalper, kvalade in i P14 efter mycket bra spel och föll sedan i huvudklassen mot blivande semifinalisten Hjalmar Condé, KLTK.

Daniella, som tvärtemot Arvid inte kunnat tävla mycket i sommar, förlorade sin kvalfinal i F16 men kom in i huvudklassen som lucky loser. Väl där segrade hon i två täta set mot Filippa Krän, Lidingö TK, innan förstaseedade Fanny Östlund, Upsala TK, blev för svår i åttondelsfinalen.

 

Övriga spelare som var med i JSM i Växjö och Karlskrona var Edwin Stenmo, Gustav Land, Emma Södergren, Emmy Lindberg, Jonas Bergbom, Simon Stenlund och Erik Larsson.