Multisportläger i Edsberg 15-19/7

  • 16 jul 2013

Sollentuna TK arrangerar under vecka 29 ett multisportläger i Edsbergs Tennishall. Vi deltog under kommunens arrangemang under vecka 28, och knyter nu an till detta i egen regi och i samma anda. Kostnadsfritt erbjudes verksamhet i, och i anslutning till hallen på dagtid, 09.00-16.00, måndag till fredag med frukost från 08.00 och lunch 12.00-13.00. Anmälda deltagare är drygt 50 stycken, och de idrotter som är på programmet är Tennis, Minitennis, Fotboll, Basket, Innebandy, Cricket och Amerikansk fotboll. Målgruppen är ungdomar mellan 9-15 år.

Multisportlägret är en direkt följd av det klubbutvecklingsprojekt som startades för nu drygt två år sedan. Projektet, som vi då kallade ”Vision 2015”, utvecklades efterhand och vi insåg ganska snart att det förutsatte att vi reviderade vår verksamhetsidé, samt att vi behövde arbeta om hela vår värdegrund. Arbetet sattes igång under hösten 2012 i samarbete med SISU, och förhoppningsvis är vi helt klara till hösten 2013.

I värdegrundsarbetet mejslades ganska snart fram ett ledord (ett av flera), som redan nu är tongivande i all vår verksamhet. Ledordet är Tillgänglighet, och definieras av oss enligt följande:

Tillgänglighet definierar vi som ett mått på hur många och vilka som kan utöva tennis i Sollentuna. Ju fler som har möjlighet att utöva tennis, desto större tillgänglighet. Tillgängligheten styrs till stor del av tre faktorer som vi kan påverka:

1. Kostnader - Lägre kostnader för att spela tennis ökar tillgängligheten.

 2. Organisation/Personal - Kompetent personal i en trimmad organisation, med idéer och driv, kommer hitta nya vägar för att öka tillgängligheten. Likaså är ett ökat ideellt engagemang helt avgörande för att skapa resurser för ökad tillgänglighet.

3. Anläggningar - Vi är i vår verksamhet beroende av träningsytor inomhus och utomhus. Ju fler ytor vi förmår skapa och ju effektivare de används, desto fler kan träna och spela.