Finalplats under första Båstadveckan

  • 15 jun 2013

18- och 14-års-klasserna är avslutade i årets Båstadtennis och för STK:s del var Gustav Lands finalplats i 18C veckans höjdpunkt. STK hade även två kvartsfinalister i P14.

Gustav Land var andraseedad i P18C och stod för många bra prestationer i sin väg fram till final. Semifinalen mot Theodor Jener var Gustavs bästa match där han var närmast fläckfri och vann med 6-3, 6-0. Finalen mot Helsingborgs Linus Bergevi fick tyvärr spelas inomhus vilket var till Gustavs nackdel. Motståndaren var för bra för dagen och tog hem titeln efter seger 6-2, 6-2. Mycket bra turnerning av Gustav.

Edwin Stenmo vann två bra matcher i 18B och kom sedan inte alls upp i normal nivå i sin förlustmatch. Bra turnering ändå.

Simon Bergbom föll direkt i 18B i en mycket lång batalj där orken inte riktigt räckte till i avgörande set. Fullt godkänd match ändå av Simon som knappt tävlat det senaste året.

Emma Södergren stod för en bra match i 18B där hon var snubblande nära att ta hem första set. Motståndaren vann dock det setet i tiebreak med 13-11 och var sedan snäppet bättre i andra set. 

 

Arvid Andersson visade att han har en väldigt hög högstanivå när han krossade sig fram till kvartsfinal efter tre segrar mot bra motstånd. Han lyckades sedan inte hålla samma nivå i kvartsfinalen.

Erik Larsson var även han framme i kvartsfinal, men i 14C. Många bra insatser men en skadad axel stoppade honom snöpligt i kvartsfinalen som han tvingades ge upp. Tråkigt, men Erik hann visa att han kan spela mycket bra grustennis.

Alina Gustavsson kan vara mycket tillfreds med sina två stabila segrar i 14B. Hon åkte sedan ut mot en duktig motståndare men även i den matchen krigade Alina på bra.

Simon Stenlund blev utslagen direkt i 14A på ett mycket snöpligt sätt. Han hade en matchboll vid 6-5 i andra sets tiebreak, men motståndaren räddade den och var sedan bättre i avgörande set.

 

I dubbeklasserna var det ingen STK:are som vann mer än en match.

Just nu pågår 16- och 12-års-klasserna och vill man veta hur det går där rekommenderas @stktavling på Twitter!