Tävlingsspelarna i Falkenberg

  • 27 apr 2013

Tävlings- och Utvecklingsgruppen var på grusläger i Falkenberg mellan den 27 april - 1 maj. Här kan du läsa om deras resa.

Onsdag 1 maj kl 20.00

 

Lägret är över för denna gång och samtliga spelare och ledare är tillbaka på hemmaplan igen. Det sista dygnet blev intensivt för spelarna då tisdagen inleddes med chock-väckning 04.15 för två lagtävlingar. Först minitennis utomhus på en parkering i mörkret och sedan en kombinerad stafett/frågesport. Bra moral hos samtliga trots de tuffa förhållandena!

 

Efter nattmangligen fick spelarna sova igen innan det nalkades fotbollsmatch vid 11.00. 40 minuter fotboll följdes sedan upp av lunch och tennisturnering mellan 14.00-18.30. Korvgrillning blev kvällens middag och efter den var det dags för avgörandet i lagtävlingen. En stafett med fyra olika moment där man fick försprång beroende på hur man presterat i de åtta deltävlingarna. Lag Briljantos gick ut i en knappt ledning som de förvaltade väl. De drygade snabbt ut avståndet till de jagande lagen och vann till slut en klar seger. Stort grattis till Edwin, Arvid, Alina och Elwin! Noterbart är att Edwin vunnit lagtävlingen alla fyra år!

 

Slutställning i lagtävlingen:

1. Briljantos (Edwin, Arvid, Alina, Elwin)

2. Ninja Turtles (Simon, Benjamin, Emmy, Gordon, Albin)

3. RAJMD (Rosan, Jonas, Daniella, Mattias, Anna)

4. Stormaktskrigarna (Gustav, Lina, Erik, Johanna, Michael)

IMG_2285

Segerlaget Briljantos!

IMG_2272

Startskottet av en lagtävling 05.15 på morgonen.

 

Sammanfattningsvis har lägret varit mycket lyckat. Vi har undvikit regn förutom en timme och spelarna har fått spela mycket grustennis. Lagsammanhållningen har stärkts ytterligare och de äldre spelarna har varit fantastiska med de yngre utanför banan. Känslan är att samtliga har trivts och haft roligt och vi hoppas att så är fallet!

 

Måndag 29 maj kl 22.30

 

Blåsigt värre var vädret som bjöds på i Falkenberg denna måndag. Dagen inleddes med lite fys på stranden innan det nalkades tennis mellan 10-12. Säkerhet följdes upp av säkerhet för att sedan avrunda med lite säkerhet. Dagens andra pass var så blåsigt att de yngsta spelarna flög runt som vantar på banan, vilket gjorde det hyfsat svårspelat för att uttrycka sig milt. Men de krigade på bra innan lägrets första regnskur gjorde att vi fick avbryta en timme tidigare.

 

Kvällen ägnades åt att fira födelsedagsbarnet Mattias med tårta och kakor, samt en precisionstävling som vanns av lag Ninja Turtles. Lina har även tagit tåget hem till Stockholm så nu är det 18 spelare kvar på lägret. I morgon säger prognosen uppehåll och sol. Vi hoppas att John Pohlman och co har rätt!

 

Ställningen i lagtävlingen just nu efter fyra grenar:

1. Ninja Turtles (Simon, Benjamin, Emmy, Gordon, Albin)

2. RAJMD (Rosan, Jonas, Daniella, Mattias, Anna)

3. Briljantos (Edwin, Arvid, Alina, Elwin)

    Stormaktskrigarna (Gustav, Lina, Erik, Johanna, Michael)

 

IMG_0052

IMG_0063

IMG_0055

 

 

Söndag 28 april kl 22.30

 

Även det andra tennispasset gick finfint och alla krigade på bra trots en del halvtrötta kroppar. Första timmen av träningen var en gren i lagtävlingen då det gällde att slå så få gånger i nät som möjligt. Personen som slog i nät fick även springa runt samtliga sex banor innan man kunde återgå till spelet igen. Mycket starkt att 5-6 spelare klarade sig hela timmen utan att slå i nät en enda gång!

 

Efter middagen dundrade vi på den tredje grenen i lagtävlingen och det var inget mindre än charader som stod på schemat. Många duktiga och modiga framträdanden gjorde det till en lyckad söndagsavslutning.

 

Lag RAJMD var dagens dominant genom att vinna båda grenarna.

Ställningen i lagtävlingen just nu efter tre grenar:

1. RAJMD (Rosan, Jonas, Daniella, Mattias, Anna)

2. Ninja Turtles (Simon, Benjamin, Emmy, Gordon, Albin)

3. Briljantos (Edwin, Arvid, Alina, Elwin)

4. Stormaktskrigarna (Gustav, Lina, Erik, Johanna, Michael)

 

I morgon är en ny dag!

 

 

Söndag 28 april kl 14.30

 

Alla var i tid till frukosten 07.00 och sedan utfördes ett fyspass på inomhusbanorna. Efter softning och lunch var det två timmar grusspel som väntade. Regnet har lyckligtvis hållit sig undan och träningen med fokus på säkerhet (vad annars?) flöt på bra. 

 

Nu är det lite fritid innan det är dags att riva igen mellan 16.00-18.00. Ikväll väntar ytterligare grenar i lagtävlingen innan alla har stämt möte mer herr Kudde.

 

IMG_0038

Frulle.

IMG_0042

Fys.

IMG_0047

Mera fys.

 

Lördag 27 april kl 22.30

 

Ledarna Henrik och Valle var först på plats i Falkenberg efter att deras bilfärd startat vid 07.00. Vid 15.20-tiden ramlade sedan de 19 spelarna in i inomhushallen efter tågresan som även följdes upp av en lokal bussfärd.

 

Efter några mackor och bananer joggade spelarna i 15 minuter till de sex utebanorna som är belägna en kickserve från stranden. En lätt "två timmar för att känna på gruset för första gången"-träning följdes upp av en semi-smarrig korvstroganoff med sallad. Stenmo visade framfötterna genom att ta backning.

 

Promenad tillbaka till hallen för att duscha och duna. Innan dess fick spelarna dock reda på vilka lag de tillhörde i lagtävlingen som kommer pågå under hela lägret. Det är en tävling med många olika grenar och årets första gren var en tankenöt.

 

Ställningen i lagtävlingen efter första grenen:

1. Briljantos (Edwin, Arvid, Alina, Elwin)

2. Stormaktskrigarna (Gustav, Lina, Erik, Johanna, Michael)

3. Ninja Turtles (Simon, Benjamin, Emmy, Gordon, Albin)

4. RAJMD (Rosan, Jonas, Daniella, Mattias, Anna)

 

I morgon är det frukost 07.00 och sedan ett fyspass vid 08.30. Tennispass mellan 12.00-14.00 och 16.00-18.00. Några lagtävlingar hinns med också!

 

Ny rapport i imorgon! Missa inte bilderna nedan!

 

IMG_0018

Bana 1 och 2.

IMG_0009

Bana 3-6.

IMG_0037

Sovrum yngre.

IMG_0036

Sovrum äldre.