Reserapport från JSM

  • 7 apr 2013

Här kan du läsa om den första veckan i JSM i Göteborg för 14 - och 16-års-klasserna. Fyra spelare var på plats och ledare var Hannes Hederstedt.

Först ut på onsdagen var Daniella Mourad i kvalet i F16. Daniella åkte ned med en skadad rygg, efter många framgångsrika matcher veckorna innan SM, med en förhoppning om att det ändå skulle hålla. Hon fick wo i sin första match och i kvalsemin väntade Lou Regen, TSK Malmen. Det syntes direkt att Daniella inte kunde göra sig själv rättvisa och efter ett hårt första set gav hon klokt nog upp. Bara att åka hem och kurera skadan för att sedan komma tillbaka starkare än någonsin!

 

Jonas Bergbom var näste kvalspelare på tur och tyvärr blev det förlust i P16 för den vänsterhänte bolltrollaren efter tre tuffa och svängiga set. Inte heller Erik Larsson lyckades avgå med segern i sin första kvalmatch i P14 då han förlorade i två raka set mot en talangfull och oberäknelig spelare. Men utvecklar Erik sitt taktiska kunnande och finslipar det mentala blir han farlig nästa år i sin rätta åldersklass!

 

Simon Stenlund var direktkvalificerad till huvudklassen i P14 och tog där en lätt seger i första omgången. Sedan väntade förstaseedade Karl Friberg och det visade sig bli en för tuff uppgift. Simon krigade dock hela matchen och knep rättvist två game i andra set.

 

I dubbelklasserna förlorade Jonas och partnern Emil Zaar med klara siffror mot duktiga motståndare. Erik och Simon mötte också ett namnkunnigt par och i första set visade dem sina motståndare alldeles för mycket respekt, men de jobbade sig in i matchen och tog sedan andra set med klara 6-2. I matchtiebreaket hade de sedan alla chanser i världen att ro hem segern, men de lyckades inte knyta ihop säcken. Trots 8-2 och 9-6 blev det en blytung förlust med 12-10. 

 

Den roligaste händelsen under resan inträffade under en matchledig dag då ett fyspass på kvällen skulle avrunda en dag med två tennispass. Erik och Simon körde fysen själva med backträning och fys, men när de sedan skulle löpa hem genom skogen ringde de Hannes och sa att de var helt vilse. Efter en snabb beskrivning visade det sig dock att de bara var 100 meter från hallen! Att två norrlänningar har så dåligt lokalsinne förvånade även Hannes som själv kan ha problem med att hitta vatten trots att han sitter i båten.

 

Hannes lämnade sedan över ansvaret till Henrik Åberg som skulle vara ledare för Gustaf Ström i P12. Läs mer om det i nyheten "Gustaf Ström Svensk Mästare".