Gustaf Ström Svensk Mästare

• 7 apr 2013

image: Gustaf Ström Svensk Mästare

Gustaf Ström kan titulera sig Sveriges bästa 12-åring efter att ha vunnit SM i Göteborg. STK:aren vann sju matcher och bara en av dem gick till tre set.

Det var ingen formtoppad Gustaf som kom till Göteborg på söndagen. Hans skadade armbåge hade just blivit bra och med nio stygn på knät efter ett fall var hans rörelseschema långt ifrån perfekt. Förstaseedade Gustaf haltade sig dock fram till kvartsfinal utan problem och efter att ha tagit bort stygnen kunde han röra sig normalt på banan igen.

Kvartsfinalen mot ett år yngre Kevin Chahoud vanns med 6-1, 6-0 efter en perfekt taktiskt genomförd match av Gustaf. Semifinalen mot Axel Olsson Mörk blev sedan den överlägset tuffaste i turneringen. Gustaf var illa ute då Axel storspelade och vann första set med 6-2. Spelarna följdes sedan åt till 3-3 i andra set, men därifrån lyckades Gustaf lyfta sitt spel ytterligare en nivå. Han tog hem andra set med 6-3 och i tredje set spelade Gustaf närmast felfritt och vann med 6-1.

I finalen väntade turneringens överraskning Boris Bojovic från Partille TK. På papperet var Gustaf stor favorit och han klarade av uppgiften med bravur. Boris vann visserligen matchens första game, men sedan tog Gustaf åtta raka game fram till 6-1, 2-0. Boris gav dock inte upp och krigade sig ikapp till 3-3, men då trampade STK:aren på gaspedalen igen. Tre raka game för Gustaf innebar att han kunde sträcka armarna i luften med vetskapen om att han är Svensk Mästare för 12-åringar.

I dubbelklassen gick Gustaf till kvartsfinal tillsammans med Tim Tordendahl, Enköpings TK.