Rapport från Falunresan

  • 13 mar 2013

Delar av tävlingsgruppen åkte till Falun på tävlingsläger. Ledare Valentin Manolescu hade med sig spelarna Lina Hallgren, Edwin Stenmo, Gustav Land och Benjamin Neander. Vi tog in på den nedlagda skolan Paviljongen, där vi sov på madrasser och hade nära till tennishallen. Vi var först på plats i hallen tidiga morgnar och vi hade banorna för oss själva. Kul att ingen gnällde över den enkla boendestandarden, vilket sedan några år tillbaka är ett medvetet val av klubben som en del i att uppfostra idrottskaraktärer! Det är även roligt/givet att våra elever värmer upp noggrant vilket fåtal spelare gör annars samt bär klubbkläder med stolthet!

Lina Spelade Damsingel och grabbarna dubblerade med debut på vintertournivå samt Herrsingel B.

 

Vi åkte i torsdags eftermiddag och hann med ett träningspass på kvällen innan det var dags att somna och ladda batterierna inför kommande matcher.

Grabbarna inledde matcherna på fredagen i vintertour-klassen. Motståndet var det hårdaste från start och våra grabbar åkte på pumpen direkt, Gustav Land mötte den ett år äldre Sverigetrean  Jeppe Holm som sedermera gick till final. Tycker dock att de presterade så gott de kunde!

 

I herrsingel B vann Edwin och Benjamin varsin match, Edwin förlorade mot finalisten Andreas Nordström och Benjamin mot slutsegraren och tränaren Toni Gustavsson.

Gustav Land vann 2 matcher, den sista i en stenhård tresetare, matchen var så pass lång så vi missade Mellofinalen , ha vilken tur!

Lina fick tyvärr ont i armen redan i semifinal som hon vann för att sedan ge upp efter ett set i finalen.

 

Ledare Valentin var mycket nöjd med alla deltagare båda på och utanför banan!