Andra SM-dagen bjöd på dramatik in i det sista

  • 29 dec 2012

Andra SM-dagen innehöll allt. Matcher som svängde fram och tillbaka, räddade matchbollar och kramp. Speciellt om du hamnar på Centre Court, där kvällsmatcherna alltid tycks bli som bäst. Om ni vill ha alla matchresultat, så tryck på "Tentour-ikonen" nere på höger sida, då kommer ni direkt in i Tentour.

Ture Sundqvist vann en riktgt holmgång mot Anders Örtengren. Ture vann första set med 6-3 efter ett medvetet försiktigare spel. Väl medveten om att en tempohöjning skulle få Anders att spela bättre. Det lägre tempot gjorde att bollduellerna blev längre, jobbigare och båda försökte hela tiden manövrera ut varandra. I andra set lyckas Anders komma tillbaka och ta med 6-3. Avgörande supertiebreak blev ett test vem som hade starkaste viljan. Båda följs åt till 7-7 när krampen kommer smygande för Anders och Ture kan ta hem det hela med 10-8.

 

Kvällens på förhand med "uppsnackade match var Kristian Ahlberg mot Jan Lönnqvist, men Kristian grundspel med höga toppade bollar var lite för tungt för Janne. Det såg visserligen ut som Janne skulle hitta en väg in i matchen i början av andra set men Kristian lyckades hålla i taktpinnen. 6-2;6-1 till Kristian.

 

IMAG0942

Janne och Kristian spänner blicken i varandra inför matchen

IMAG0955

Kristian låter Janne jobba hårt för varje boll och alla vet att Janne aldrig ger upp en boll.

 

Ove Broström vann kompismötet med Ulrik Lundin 6-1;6-1. Matchen var jämn och välspelad, men Ove var den klart starkare att få hem gemen när det kom till avslut.

IMAG0965

Ulrik hade lite svårare att hålla humöret uppe än Ove efter matchen

 

Kvällens mest dramatiska match spelades mellan Stellan Laurell och Mats Dillén. Det var en match där det verkligen blandades och gavs, fina bolldueller varvades med enkla misstag från båda. Ett ovisst första set vann Stellan i tiebreak utan att någon hade kunnat ta ett grepp om matchen. I andra set tröt orken betänkligt för Stellan och Mats kunde gå ifrån till 6-1. I avgörande tiebreak får Stellan en bra start och lyckas rycka till 5-2 och han börjar nog känna att det kunde räcka hela vägen hem. Mats kommer dock tillbaka till 5-5 och skaffar sig sina första matchbollar vid 9-7. Totalt fem matchbollar har Mats utan att få hem matchen innan Stellan lyckas vinna på sin andra till 15-13.

IMAG0953

Het volleyduell mellan Stellan och Mats

 

IMAG0954

En redan lång Mats får sträcka sig ordentligt

 

IMAG0971

Två helt färdiga pustar ut tolv på natten efter gastkramningen