Två STK:are segrade i SollentunaSpelen

• 29 okt 2012

image: Två STK:are segrade i SollentunaSpelen

Sollentuna TK:s egna inomhusturnering, SollentunaSpelen, är nu avslutad och många STK:are stod för bra insatser. I både Flickor 18 och Pojkar 12 blev det hemmaspelare som triumferade.

Årets SollentunaSpelen gick av stapeln mellan den 19-28 oktober i Rackethallen och Edsbergs Tennishall. Turneringen ingår i Stockholm Juniortour och många duktiga juniorer deltog i de åtta olika singelklasserna. Arrangemanget har som vanligt varit av hög klass tack vare tävlingsledare Matthias Ström och alla övriga som hjälpt till under tävlingen.

Glädjande nog fick vi se många STK:are på banorna under finalhelgen. I P12-klassen dominerade STK fullständigt då finalen spelades mellan Gustaf Ström och Erik Larsson. Gustaf tog hem segerbucklan efter seger med 6-1, 6-1, men även Erik ska vara väldigt nöjd med sin tävling då han besegrat många bra spelare.

Den andra hemmasegern kom i F18-klassen då förstaseedade Lina Hallgren klarade av favoritskapet på ett bra sätt. Hon vann semifinalen i raka set och i finalen blev det 6-3, 6-4 mot KLTK:s Beata Kull. I samma klass gick Emma Södergren till semifinal.

Framme i semifinal var Celine Bergström i F12-klassen efter att bland annat ha segrat över sina klubbkompisar Johanna Ström och Alina Gustavsson. Semifinal blev det även för Gustaf Ström i P14-klassen, trots att de flesta motståndare var tre år äldre än han själv.

Flera andra STK:are vann matcher i sina klasser och vi gratulerar alla som var framgångsrika!