Oavgjort för juniorerna

  • 15 okt 2012

Det blev oavgjort både för P15-laget och Rookielaget i lördags. P15 spelade 2-2 mot Saltsjöbaden och Rookielaget 3-3 mot Djursholm.

Säsongens första match för P15-laget i division 2 var på bortaplan mot Saltsjöbaden. Simon Stenlund och Gustaf Ström vann sina singlar mycket komfortabelt, medan Jonas Bergbom fick se sig besegrad i två raka set i förstasingeln. Jonas och Simon förlorade sedan dubbeln i två täta set och totalresultatet blev därmed 2-2.

 

"Vi hade givetvis som målsättning att ta med oss en seger hem, så 2-2 känns lite surt. Tyvärr kommer Jonas och Simon inte upp i normal nivå i dubbeln, men det är också deras första match tillsammans så det kommer säkerligen bli bättre framöver," säger lagledare Henrik Åberg.

 

Efter att ha spelat för P15-laget stack Gustaf iväg till Djursholm för bortamatch i Rookieserien tillsammans med sina lagkamrater Celine Bergström, Alina Gustavsson och Celine Bergström. Oavgjort blev det även där, 3-3, efter att grabbarna vunnit sina matcher medan tjejerna fick bekänna färg.

 

Gustaf och Erik stod för bra prestationer då de totalt bara släppte 4 game i sina singlar och dubbeln. Celine stretade emot bra mot Isabella Karo, som är en av de bättre 12-åringarna i landet, och förlorade med 6-4, 6-3. Även Alina var bra med mot en duktig motståndare och förlustsiffrorna kunde varit jämnare än 6-4, 6-2. I dubbeln vann Djursholm-tjejerna relativt klart.

 

Rookielaget har nu två oavgjorda och en förlust efter tre av fem matcher. Nu till helgen den 20-21 oktober är det inga seriematcher, men däremot börjar Sollentuna Spelen på fredag.