Skön helg för serielagen

  • 7 okt 2012

Det blev en bra helg för Sollentuna TK:s serielag. Herrlaget segrade på hemmaplan, Flickor-15 vann i Norrköping och Rookielaget fixade 3-3 borta mot SALK.

Hemma i Rackethallen tog Herrlaget två viktiga poäng efter seger med 3-1 mot Mjölby TK. Henrik Åberg vann bekvämt sin singelmatch och kunde sedan bevittna två vändningar i de övriga singlarna. Simon Bergbom tog första set i sin match, men kunde inte knyta ihop säcken och föll sedan med 10-5 i matchtiebreaket. Glädjande nog gjorde Elias Kerem precis tvärtom då han vände 0-1 i set till 10-5 i avgörande set. Elias och Henrik säkrade sedan totalsegern genom att vinna dubbeln med 6-2, 6-1.

 

Flickor-15 hade seriepremiär borta mot Norrköping och det blev en lyckad resa. Johanna Hallgren förlorade visserligen sin singel med 6-4, 6-1, men Emmy Lindberg såg till att utjämna till 1-1 genom att vinna sin match med 6-1, 6-2. Den helt avgörande dubbeln blev en enkel historia för Johanna och Emmy som segrade med 6-1, 6-1.

 

Rookielaget hade en tuff bortamatch mot de trefaldigt regerande mästarna SALK. Celine Bergström och Alina Gustavsson var inte nära att rubba sina motståndare i singelmatcherna, men de spelade upp sig i dubbeln där det dock också blev förlust. Gustaf Ström och Erik Larsson såg dock till att det sammanlagt blev 3-3. Gustaf vann sin singel i två tuffa set och Erik storspelade efter att ha förlorat första set. Grabbarna vann sedan en jämn dubbel med 6-4 i avgörande set. 

 

Under helgen tog Gustaf Ström även hem segern i P12 i Järfallas Juniortour. Bra gjort av Gustaf som i semin och finalen totalt bara tappade två game.

 

Vi gratulerar alla inblandade till framgångarna och tackar de som kom och stöttade Herrlaget i sin match!