Bra insatser i JSM

  • 17 aug 2012

Skåne har varit spelplats för årets JSM-ute och Sollentuna TK:s representanter har gjort bra ifrån sig.

På banorna i Båstad hade STK representanter i P16 och i P12. Edwin Stenmo vann två matcher innan han fick se sig besegrad i kvalfinalen mot TK Saabs Staffan Hedbäck med 6-4, 6-2. I P12 fick vi se fina insatser av både Erik Larsson och Gustaf Ström. Erik tog en meriterande seger när han i tredje omgången slog ut seedade Gustav Wadell i raka set. I nästa omgång blev det sedan förlust mot mycket duktige Gustav Nävarp, som i skrivande stund är framme i semifinal. Gustaf höll sin seedning och vann tre matcher innan andraseedade Filip Tensing blev för svår i åttondelsfinalen.

I Skummeslöv var Daniella Mourad det stora glädjeämnet genom att kvala in i F14 och sedan vinna en match i huvudklassen. Hon föll sedan med flaggan i topp mot seedade Denise Löfquist med 6-1, 6-4. Daniella vann även två matcher i dubbelklassen tillsammans med Nicole Hedblom. Jonas Bergbom tog sig till kvalfinal i P14 där det blev förlust i två raka. Storebror Simon vann en kvalmatch i P18 innan han föll i andra rundan.

”Samtliga uttagna spelare har skött sig utmärkt både på och utanför banan. Alla har presterat bra och kämpat in i det sista. Ett extra plus för Eriks skalp och Daniellas genomgående starka prestationer,” hälsar tränare Valle Manolescu som har pendlat mellan de två spelorterna.