STK på plats i Falkenberg

  • 28 apr 2012

image: STK på plats i Falkenberg

24 juniorer och två tränare var i Falkenberg för ett träningsläger på grus mellan den 27 april - 1 maj. Här kan du läsa och se bilder om vad som hände varje dag.

Dags att lämna innesäsongen bakom sig och attackera gruset utomhus! Sollentuna TK öppnar upp utesäsongen med att som brukligt dra iväg på ett träningsläger och i år blev Falkenberg spelplatsen.

 

Tisdag 1 maj

 

Lägret är nu avslutat för den här gången och spelarna är på väg till tåget som ska ta dem tillbaka till Stockholm. Sammanfattningsvis har lägret varit mycket lyckat och samtliga spelare verkar ha tyckt att det varit roligt, seriöst och jobbigt. Så som ett grusläger ska vara med andra ord. Åberg och Manolescu är mycket nöjda med spelarna och man märker klart och tydligt att det här är en jättenyttig erfarenhet för dem. Det har verkligen varit en god stämning i gruppen under hela vistelsen i Falkenberg och många spelare har även övveraskat positivt på oss tränare, både på och utanför banan. 

 

Innan det var dags att ge sig av hemåt var det väckning 04.45 för att kora en mästare i lagtvävlingen. Efter en fysiskt krävande stafett, där lagen startade med tidshandikapp baserat på deras resultat i de olika deltävlingarna, stod The B-Team som segrare! Grattis Viktor, Rosan, Edwin, Emma, Kristian och Gordon!

 

Slutställning:

 

1. The B-Team (röd)

2. Lands Lärjungar (grön)

3. Krallianerna (blå)

4. Inglourious Basterds (gul)

 

IMG_0717

IMG_0732

IMG_0735

IMG_0739

IMG_0755

IMG_0745

IMG_0747

IMG_0756

IMG_0749

IMG_0721

IMG_0723

IMG_0719

 

Måndag 30 april

 

På grund av extremt sen timme blir det här en mycket kort rapport om måndagens händelser. Lätt fys och träning på förmiddagen följdes upp av matcher och korvgrillning mellan 16.00 - 21.00. Otroligt lyckat och kul! Draget på läktarna var av sydamerikansk dignitet.

 

Ni får nöja er med några bilder och så kommer en mer utförlig rapport i morgon. Nu är det uppstigning om 4 timmar för att kora årets lagmästare. Krallianerna kommer gå ut i ledning!

 

IMG_0684

IMG_0694

IMG_0704

IMG_0705

 

Söndag 29 april

 

Först klarar vi av lördagen där vi efter lunchen dunkade på ett pass på tre timmar där 1,5 h var fysträning. Möra ben efteråt och efter stretch och dusch väntade pasta med skinksås á la Valle till middag. Ingen spydde upp maten vilket är betyg gott nog åt le chef.

 

Efter middagen fick spelarna vilka lag det var som gällde när det kommer till tävlingar mellan träningspassen. Första deltävlingen avverkades på kvällen och det var Lands lärjungar som tog hem den segern.

 

Söndag morgon innebar blöta banor vilket medförde inställd morgonträning. Istället blev det ett fyspass inomhus där alla kämpade mycket bra. Efter fysen blev det en precisionstävling där The B-Team segrade efter en rafflande final mot Krallianerna.

 

Tid fanns det sedan att döda och då valde de flesta att spela en fotbollsmatch på gräsplanen i anslutning till tennishallen. Matchen blev givetivs magisk på alla sätt och vis. Vi fick se skadade spelare, målvaktstavlor, horribelt försvarsspel, briljant målvaktsspel av Larsson, grötfotboll och en kapning av Mattias Neander som han egentligen borde fått blodsrött kort för. Det hela slutade med att Åberg hittade 10 minuters övertid när hans lag låg under med 4-2 för att sedan blåsa av matchen direkt efter att Stenmo knoppat in kvitteringen till 4-4.

 

16.00-18.00 var spelarna tillbaka på gruset och trots kraftig vind var det många som visade gediget grusriv. Simon Bergbom hade även anslutit till lägret och träningspasset innehöll samtliga 24 spelare.

 

Efter lite pyttipanna och ytterligare en lagtävling är det nu dags att duna. Sovmorgon till 07.30 i morgon och sedan fullt ös!

IMG_0651

IMG_0593

IMG_0591

IMG_0598IMG_0592

IMG_0607

IMG_0624

IMG_0599

 

Lördag 28 april

 

Uppstigning 05.45 och ingen verkade överdrivet trött. Frukost serverades 06.00 och 07.20 startade joggen till utebanorna.

 

08.00 - 10.00 var det träning där fokus låg på att inte slå i nät. Slog man i nät fick man ta en löprunda runt samtliga banor och det gjorde att spelarna var lite extra koncentrerade. Träningen blev fantastiskt bra och den som fick löpa flest rundor slog bara i nät 7-8 gånger i nät på två timmar tennis. Mycket bra jobbat av spelarna och extra plus i kanten fick Elias Kerem som inte slog i nät en enda gång!

 

11.00 serverades korvstroganoff till hungriga spelare och i skrivande stund är klockan 13.00 och vi väntar på att dra igång dagens andra pass. De flesta av spelarna har valt att spela bangolf (minigolf är för lekmän) under lunchpausen.

 

IMG_0577

 

IMG_0585

 

IMG_0590

 

Fredag 27 april

 

De flesta av spelarna drog ned med tåget från Stockholm vid 10-rycket och var framme i Falkenberg vid 14.30. Där väntade Valle och Henrik vid tåget för att plocka upp den packningen som rymdes i bilen och sedan väntade buss och promenad för spelarna till tennishallen där vid bor. 

 

18.00 - 20.00 tränade vi på de sex mycket fina grusbanorna som ligger ca 15 minuters joggande från tennishallen. Samtliga spelare verkade mycket nöjda och glada över att få inleda grussäsongen. 

 

Vid 20.00 anlände de spelare som inte fått ledigt från skolan på grun av nationellt prov och efter nedjogg, stretching och dusch för de som tränat blev det pasta med köttbullar i tennishallen och efter något kort möte var det bara att dyka ned i bädden vid 22-snåret. Killarna sover i ett rum på nedervåningen och tjejerna har ett eget rum på övervåningen.