Rapport från Junior-SM

  • 12 apr 2012

Åtta singelspelare från Sollentuna TK deltog i årets JSM för 16-åringar och yngre. En semifinal och en kvartsfinal var de mest framskjutna placeringarna.

JSM i Göteborg på GLTK:s 14 banor inleddes med kvalspel onsdagen den 4 april. I P16-kvalet vann Gustav Land och Edwin Stenmo varsin match innan de fick se sig besegrade. Bättre gick det för Benjamin Neander som genom bra spel i tre matcher lyckades kvala in och därmed gjorde han Simon Freund sällskap i huvudturneringen. I 14-års-kvalen stod både Jonas Bergbom och Daniella Mourad för bra insatser, men båda fick till slut bekänna färg i kvalfinalen.

 

I huvudklassen i P16 tog äventyret slut i första omgången för Benjamin Neander mot en för stark motståndare medan Simon Freund vann sina två första matcher. I tredje omgången hade Simon 4-1 i avgörande set mot fjärdeseedade Daniel Appelgren, men lyckades inte knyta ihop säcken. Simon gjorde dock bra ifrån sig i dubbelklassen där han i par med Rickard Solberg, NPTK, tog sig till semifinal.

 

Erik Larsson och Gustaf Ström var STK:s representanter i 12-års-klasserna. Erik vann sin första match innan en av favoriterna till slutsegern, Filip Tensing, blev för svår i andra rundan. Gustaf vann tre matcher och åkte sedan på en blytung förlust efter tre timmars spel mot seedade Anton Örnberg. Förlustsiffrorna skrevs till 4-6, 7-6, 7-6 efter att Gustaf haft en handfull med matchbollar. Erik och Gustaf gjorde en väldigt bra dubbelturnering där de vann tre matcher innan de föll med flaggan i topp i kvartsfinalen mot ett för dagen bättre par.