STK:are plockar pokaler

  • 19 mar 2012

Ett antal Sollentunaspelare har under de senaste veckorna stått som turneringssegrare. Vi kan även rapportera om en framgång på ITF-nivå.

I Sigtuna blev det två fina förstaplatser för STK:arna Rosan Tekin och Jonas Bergbom. Rosan spelade hem PS18 efter två klara segrar där han i finalen vann med 6-4, 6-0 mot förstaseedade Oskar Mared. Jonas var förstaseedad i PS14 och det var ingen som kunde stoppa honom. Den vänsterhänte kämpen vann samtliga fyra matcher komfortabelt och i titelmatchen blev det 6-2, 6-0 mot Oliver Stenström.

STK:arna som spelade i Bålsta ville inte vara sämre än de i Sigtuna och kontrade med att vinna tre klasser. Syskonen Ström segrade i varsin klass, Gustaf i P13 och Johanna i F10. Gustaf vann en tuff final mot Hugo Mårtensson med 7-6, 5-7, 6-1 medan Johanna vann båda sina matcher med 6-0, 6-0. I F9 vann Anna Gao titeln efter två klara segrar.

På internationell nivå var 16-årige Simon Freund lyckosam i Kramfors ITF-turnering. Han tog sig hela vägen till semifinal bland annat efter seger i kvarten mot Serdar Bojadjieva, som veckan innan vunnit en annan ITF-turnering i Kramfors. Stark gjort av Simon som sedan inte räckte till i semifinalen mot andraseedade greken Vasilios Stavropoulos. 

 

Vi gratulerar samtliga spelare till framgångarna!