Styrelsen har ordet

  • 1 jul 2019

 

STYRELSEN HAR ORDET

Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, tennisterminen är slut och även skolorna har haft sin avslutning. Vi vill därför passa på att skriva några rader, presentera den nya styrelsen och berätta vad som händer i Sollentuna tennisklubb.

På årsmötet den 8 april valdes en ny styrelse som består av både nya och gamla ledamöter. Lena Eklöf, Farhan Syed och Peter Persson sitter kvar sedan förra året medans Torbjörn Lagerbäck valde att inte fortsätta sitt styrelseengamang efter två produktiva och intensiva år. Peter valdes till ordförande och Farhan till vice ordf. Fyra nya ledamöter valdes in i styrelsen - Nina Platemar (sekreterare), Niklas Skytte af Sätra (kassör), Annika Granström (ledamot) och Jens Bjurenstedt (suppleant). Freddie Lundqvist fortsätter också sin roll som klubbchef i STK. Med denna set-up tycker vi att STK har utmärkta förutsättningar för att hantera klubbens verksamhet och utmaningar framåt.

En av de utmaningar som styrelsen har fått på sitt bord lyftes redan på årsmötet av Sievert Groth som representerar de övriga tennisklubbarna i Sollentuna vilka tillsammans äger de tre tennisbanorna i rackethallen. De har, pga trycket från andra verksamheter, nu sagt upp tider som STK enligt en tidigare överenskommelse haft tillgång till. Detta innebär att STK i sin tur tyvärr har blivit tvungna att säga upp motsvarande kontraktstider i Edsbergshallen för att kunna bibehålla våra tider inom barn- och ungdomsverksamheten. Tyvärr kommer trycket att kvarstå även efter det att den nya hallen har kommit på plats eftersom den nya hallen enligt bygglovet också rymmer fyra banor precis som Edsbergshallen. Utifrån denna situation har STK:s nya styrelse fattat ett principbeslut att undersöka möjligheterna att anpassa den nya fastigheten för att rymma ytterligare tennisbanor, dvs inte bygga padelbanor som tidigare nämnts.

När det gäller den nya hallen så har vi en bra dialog med kommunen vad gäller projektplanering, avtal och ekonomi.  Tyvärr är upphandlingen något försenad gentemot ursprungliga planerna men det ska inte påverka den planerade färdigtidpunkten årsskiftet 2020/21.

STK arbetar också fram uppdatering av värdegrund och måldokument och kommer att publicera dessa här på hemsidan under hösten när det är klart. I hösten kommer vi också att skicka ut en ny enkät för att samla in era synpunkter på klubben och vår verksamhet. Vi vill också bjuda in medlemmar att engagera sig i olika kommittéer så att vi tillsammans kan verka för en ännu mer levande klubb där ni som medlemmar, föräldrar till elever tillsammans med våra tränare kan utveckla klubben och tennisen i Sollentuna. Detta återkommer vi också till under hösten

Vi ser fram emot en händelserik höst och att vi inom ett halvår får sätta spaden i jorden för vår nya tennishall. Men först önskar vi er en riktigt skön sommar! 

Styrelsen för STK genom

ordf. Peter Persson