Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävla - Hur gör jag?


Sollentuna TK erbjuder internt matchspel och klubbmatcher, vilket ni kommer bli informerade om när det blir aktuellt. Vi rekommenderar att man först är med på klubbens arrangemang för att sedan i nästa steg testa andra turneringar. Är man osäker om man klarar av att börja med matchspel är det bra att fråga er tränare.
Om man vill börja tävla utanför klubbens regi kan du här läsa om hur man går tillväga.

Mjukboll (6-8 år)

Turneringarna som finns med mjukboll är Tennis Stockholms turneringar som kallas IF SO TOUR. Turneringarna avgörs på en dag och alla får spela minst fyra kortare matcher.


Midboll och Maxiboll (8-12 år)

Här är det starkt rekommenderat att börja med att spela Tennis Stockholms turneringar som kallas IF SO TOUR. Turneringarna avgörs på en dag och alla får spela minst fyra kortare matcher.
Vill man testa på ”riktiga” turneringar är det lämpligt att börja med de lite mindre turneringarna som exempelvis spelas i Kungsängen, Vallentuna, Bålsta, Rimbo och Sigtuna. Kungsängen är väldigt bra att börja med då de har poolspel och nivåindelning.
Är man nybörjare ska man undvika att spela turneringarna som ingår i Stockholm Junior Tour där de allra bästa spelarna i regionen deltar.


Hårdboll (11-18 år)

Om man vill börja tävla är det lämpligt att börja med de något mindre turneringarna där de allra bästa spelarna inte är med. Turneringen i Kungsängen är en jättebra start med poolspel och indelning efter hur mycket tennis man spelat för att få så jämna matcher som möjligt. Exempel på andra spelplatser med bra turneringar, dock inte poolspel, är Vallentuna, Bålsta, Rimbo och Sigtuna.
Är man nybörjare ska man undvika att spela turneringarna som ingår i Stockholm Junior Tour där de allra bästa spelarna i regionen deltar.

 

Länkar:

 

Turneringar och har man anmäler sig till  SO TOUR

Kungsängen annonserar sina turneringar på sin hemsida

Övriga turneringar finner man på tournamentsoftware

För att anmäla sig till turneringar via tournamentsoftware behöver man en spelarprofil och licens, se tournamentsoftware.

Uppdaterad: 19 OKT 2017 13:45 Skribent: Magnus Sjöberg

            Klubbkläder     

stadium Team Sales STK

     Följ oss på Facebook 

 

Postadress:
Sollentuna TK - Tennis
Box 537
19205 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08352322
E-post: This is a mailto link...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOKA PRIVATTRÄNING