Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund


 

TILLGÄNGLIGHET

Tillgänglighet definierar vi som ett mått på hur många och vilka som kan utöva tennis i Sollentuna TK. Ju fler som har möjlighet att utöva tennis, desto större tillgänglighet. Tillgängligheten styrs till stor del av tre faktorer som vi kan påverka.

 1. Kostnader - Lägre kostnader för att spela tennis ökar tillgängligheten.
 2. Organisation/personal - Kompetent personal i en trimmad organisation, med idéer och driv kommer att hitta nya vägar för att öka tillgängligheten. Likaså är ett ökat ideellt engagemang helt avgörande för att skapa resurser för ökad tillgänglighet. 
 3. Anläggningar - Vi är i vår verksamhet beroende av träningsytor inomhus och utomhus. Ju fler ytor vi förmår skapa och ju effektivare de används, desto fler kan träna och spela.

 

KLUBBKÄNSLA

Sollentuna TK vill bygga en ”vi känsla” där alla känner samhörighet och delaktighet samt blir sedda och utmanade. Vi betonar starkt gruppens betydelse för individen.

Lagsammanhållningen ger den enskilde de bästa förutsättningarna för att kunna utvecklas maximalt. VI värnar om lag- och klubbkänslan.

 1. Klubbmärket - Lära oss att vårda och vara stolta över vårt klubbmärke.
 2. Trygghet - Tydliga ramar och strukturer för vår verksamhet skapar trygghet för såväl unga som vuxna i vår klubb. Såväl fysiskt som psykiskt trygghet är lika viktigt för oss. Vi strävar efter att alla utifrån sina egna förutsättningar ska uppleva en social utveckling när man deltar i våra verksamheter. 
 3. Allas lika värde - Att respektera varandra är en ledstjärna för oss, i alla våra verksamheter.
 4. Miljö - Sollentuna TK vill ha en god social och fysisk miljö i vår hall som gör att man gärna vill ”hänga” i hallen, före och efter sin träning eller komma dit spontant. Vi ska också sträva efter att ha en positiv miljö och kommunikation på vår hemsida och i sociala medier.

 

GLÄDJE 

Klubben ska erbjuda aktiviteter och träning som skapar glädje. Tennis är kul och ur skratt och glädje till sporten föds motivation. 

I Sollentuna TK är beröm och positiv förstärkning basen för all inlärning och utveckling. Det får oss att växa, både som människor och tennisspelare.

 1. Social och Idrottslig utveckling - Aktiviteter och träning ska alltid ha som mål att både utveckla deltagarna som tennisspelare och människor.
 2. Sedd och uppmärksammad - Att i sin träningsgrupp bli sedd och uppmärksammad är en självklarhet i Sollentuna TK.

 

 KVALITÈ

Som klubb har Sollentuna TK höga ambitioner och kvalitetstänkande. Vi har höga mål för såväl vår organisation som våra träningsgrupper. En del av detta uppnås bland annat genom kontinuerlig utbildning av vår personal och arrangemang som vänder sig till alla i klubben och som får alla som deltar att känna sig välkomna och utvecklas. 

Vi ska kontinuerligt utvärdera verksamheten för att se vad vi kan förbättra och utveckla.

 1. Utbildning/fortbildning - Vår personal ska kontinuerligt utbildas/fortbildas för att vara uppdaterad på dom senaste rönen.
 2. Arrangemang - Vi ska bland annat genom vårt årshjul skapa arrangemang som lockar fler att vilja spela och utveckla sin tennis på olika sätt.
 3. Grundkoncept för träning - För oss är det viktigt att våra spelare är trygga i vårt grundkoncept för träning. Detta oavsett om man tränar med en tränare på banan eller på egen hand. 
 4. Nöjda spelare - Det koncept vi erbjuder ska göra att spelare väljer att fortsätta och träna utveckla i Sollentuna TK.
Uppdaterad: 29 NOV 2018 12:40 Skribent: Tyra Asplund
E-post: Adressen Gömd

            Klubbkläder     

stadium Team Sales STK

     Följ oss på Facebook 

 

Postadress:
Sollentuna TK - Tennis
Box 537
19205 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08352322
E-post: This is a mailto link...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOKA PRIVATTRÄNING