Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Historik


Sedan 1984 har det funnits ett mer eller mindre väl fungerande samarbete mellan Sollentunas 4 tennisklubbar,  Rotebro TK, Edsvikens TK, IFK Törnskogen samt Tennis Sollentuna (TS), som tidigare hette Edsbergs TC. Samarbetet har bedrivits i en femte, ”gemensamt ägd” förening, Sollentuna TK (STK). Syftet har varit att tillsammans bedriva ungdoms- och tävlingsverksamhet på såväl bredd- som elitnivå.

Verksamheten utvecklades på ett lysande sätt under de inledande tio åren, och STK blev 1989 utsedd till Sveriges bästa klubb av Svenska Tennisförbundet, då man under en tid t o m hade elitserielag för både damer och herrar.

Sedermera byggde TS en egen tennishall, Edsbergshallen, som stod klar 1992.

tennishallen

Då TS samtidigt också startade upp egen ungdomsverksamhet förändrades förutsättningarna för samarbetet. Följderna blev att man i mitten av 90-talet drog sig ur STK och blev en fristående klubb.

Därefter har läget växlat mellan konkurrerande verksamhet till samarbete under olika former. Bland annat fanns ett fullskaligt samarbete mellan 2003-2005, varefter den gemensamma satsningen återigen bröts, och det man dittills byggt upp än en gång raserades.

Resultatet av detta har inte på något sätt gynnat ungdoms- och tävlingsverksamheten för Sollentunas tennisungdomar, utan tvärtom slagit sönder alla de försök till långsiktiga satsningar som trots allt gjorts.

Under hösten 2007 valde Sollentuna TK och Tennis Sollentuna att återigen slå ihop sina juniorverksamheter, och vi har under de senaste två åren sett en ny lovande långsiktig satsning ta form, trots att det hela tiden funnits orosmoln i form av gammalt groll mellan klubbarna.  

Det stora flertalet av oss tennisföräldrar som engagerat oss i detta har inga som helst kopplingar till gamla tvister och meningsskiljaktigheter. Vi har engagerat oss i egenskap av supportrar till våra idrottande barn, och med intresse av att utveckla tennisen i Sollentuna i allmänhet och ungdomstennisen i synnerhet. Med erfarenhet av de turer som varit under den senaste 15-årsperioden, blev vi rejält bekymrade inför årsmötet 2009, då det vid sidan av valberedningens förslag seglade upp en ”nygammal konstellation” av personer som kandidater till en ny styrelse. Då man kunde förmoda att den nya styrelsen också skulle samla sig kring en ny agenda, var vi tvungna att agera.

 

Inför 2009 års årsmöte lades en handlingsplan fram, vilken syftade till :

  • Att en gång för alla, säkerställa samordningen mellan Sollentunas tennisklubbar, och verka för att alla nu verkligen drar åt samma håll.

 

  • Att på lång sikt säkerställa nuvarande inriktning på tävlings- och ungdomsverksamhet. Vi är också övertygade om att det i Sollentuna då inte finns utrymme för konkurrerande klubbar, bara samarbetande!

 

  • Att Edsbergs tennishall ska vårdas ömt och drivas på effektivaste sätt. Hallen är en resurs för alla tennisintresserade i hela Sollentuna, vare sig man är gammal, ung, tävlingsinriktad eller motionär. Vi är övertygade om att man bäst utnyttjar hallen inom ramen för STK:s verksamhet, och med hjälp av den samlade kompetensen från alla Sollentunas tennisklubbar. 

 

Vår ambition var att Sollentuna TK åter igen ska ta en plats bland Stockholms- och landets ledande tennisklubbar. Detta kommer att gynna alla tennisintresserade inom Sollentuna Kommun, såväl topp- som breddspelare, och oberoende av ålder och kön. 

På ett osedvanligt välbesökt årsmöte röstades med överväldigande majoritet för valberedningens förslag till ny styrelse, och därigenom också för kontinuitet och långsiktighet kring vår ungdomsverksamhet.

Med årsmötets mandat i ryggen, tog styrelsen för Tennis Sollentuna ett nytt avgörande steg i arbetet mot att utveckla tennissporten i Sollentuna. Följande viktiga saker har genomförts:

 

 

  • TS är under namnändring till TennisKupan, har ändrat i sina stadgar och har numera som verksamhetsinriktning att stötta tävlings- och ungdomsverksamheten inom STK.

 

  • TennisKupan har åter valts in som fjärde part i STK alliansen. Vi är nu en av fyra likvärdiga ägare till STK. Som motprestation överlät man Edsbergs Tennishall AB till STK, vilket innebär att hallen alltså numera ägs till 100% av STK.

 

  • TennisKupan är idag en mycket aktiv part i STK samarbetet och har ett omfattande program för att främja tennissporten inom ramen för Sollentuna TK.

STKorg

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:57

            Klubbkläder     

stadium Team Sales STK

     Följ oss på Facebook 

 

Postadress:
Sollentuna TK - Tennis
Box 537
19205 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 08352322
E-post: This is a mailto link...

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOKA PRIVATTRÄNING